Phineas és Ferb

A Phineas és Ferb egy több részből álló, Emmy-díjas színes 2 D-s sorozat, ami két intelligens kisfiú találmányairól szól. Akik mindent fel akarnak fedezni a nyári szünet befejezéséig.

Tartalomjegyzék:

Történet
Fő és mellékszereplők
Epizódok
Online nézés és letöltés
5 kérdés 5 válasz

Történet

Egyszerre három szálon fut a cselekmény: Első (fő) száll: Phineas és Ferb feltalálnak egy eszközt, amihez viszont mindenki túl fiatalnak találja őket. Ennek ellenére engedélyt kapnak rá. Candace, a nővérük mindenáron megpróbálja lebuktatni őket, de az anyjuk mindig azt hiszi, hogy Candace- nek csak élénk a fantáziája. Egy részben ugyan lebuktatja őket, de kiderül, hogy ez csak Kerry álmában történt.
Második szál: Ebben a szálban Dr. Doofenshmirtz egy őrült de eléggé kétbalkezes tudós különböző inátorokat talál fel amivel megpróbálja meghódítani a világot. Ebben Phineas-ék háziállata Kacsacsőrű Kerry akadályozza meg rendszeresen, aki valójában egy titkos ügynök.
Harmadik szál: Candace-nek tetszik Jeremy és a fiú se közömbös iránta. Bár Jeremy néha furcsállja a lány viselkedését, de nem nagyon zavarja. Candace rendszeresen össze akar jönni Jeremiyvel.
Ezek a szálak összefonódnak. az első kettő pedig minden részben összefüggést alkot.

Phineas-and-Ferb-phineas-and-ferb-23851488-1071-683

Dr. Doofenshmirtz és Kacsacsőrű Kerry minden epizódban összecsap (cartoonsimages.com)

gyerekfilmek.hu
rajzfilmvilag.hu
iszektori.ewk.hu

Fő és mellékszereplők

Főszereplők: Phineas Flynn egy szószátyár, kreatív intelligens kisfiú, 9 éves és igyekszik minden nyári napot hasznosan eltölteni. Ő találja ki és tervezi meg az aznapi dolgokat. Haja piros, feje háromszög alakú, ruházata kék nadrágból és piros-fehér pólóból áll. Ferb Fletcher Phineas mostohatestvére, ellentétben testvérével csendes szótlan, van olyan, hogy beszélne, de Phineas vagy félbeszakítja, vagy nem figyel rá. Ő építi meg azokat a dolgokat, amiket a testvére kitalál. Haja zöld, feje hosszúkás, egyik szeme kisebb, mint a másik. Ruházata fehér ingből és hosszú lila nadrágból áll. Candace Flynn Phineas édes és Ferb mostohatestvére, 15 éves és két cél vezérli: lebuktatni az öccsüket és meghódítani Jeremy-t. Jól tud énekelni és játszani a B betűs hangszereken. Hosszú vörös haja van, ruházata piros felsőből és fehér szoknyából áll. Kacsacsőrű Kerry egy azúrkék színű kacsacsőrű emlős, feladata hogy buta háziállatnak álcázva magát beépüljön a Flynn-Fletcher családba. Intelligens csak beszélni nem tud. Amikor bevetésre indul két lábon jár és barna kalapot hord. Legnagyobb ellenfele Dr. Heinz Doofenshmirtz egy 45 éves boldogtalan őrült tudós, vállalkozása a Doofenshmirtz Gonosz RT. Komikus alak, mindig megpróbálja a világot meghódítani. Kerrynek mindig elmagyarázza a tervét. Orra nagy, háta görbe, haja barna. Ruházata fehér köpeny és fekete póló.
Mellékszereplők: Isabella Garcia Shapiro 9 éves mexikói származású kislány Phineas és Ferb barátja, tetszik neki Phineas. Gyakran felajánlja segítségét a testvéreknek és ebbe bevonja a barátnőit is. Van egy Pinky nevű szintén titkos ügynök kutyája. Fekete hajában rózsaszín masnit visel, ujjatlan egybe szoknyát és rózsaszín pólót visel. Buford van Stomm holland vagy német származású, közép-talantai akcentussal beszélő nagydarab és kissé erőszakos fiú. Valójában senkit nem bánt, ráadásul eléggé sok dologtól fél. Barna haja van, pólója fekete szürke halálfejjel díszítve. Nadrágja barna színű. Baljeet Patel egy valószínűleg Indiából származó fiú. Legnagyobb félelme hogy rossz dolgozatot ír. Tart Bufordtól, nem is szeret vele együtt dolgozni. Haja fekete, ruházata szürke póló és kék kertésznadrág. Stacy Hirano ő Candace legjobb barátnője, minden részben beszél telefonon Candace-nel, de személyesen nem szerepel mindig. Haja fekete kék masnival, ruházata zöld pólóból és kék szoknyából áll. Jenny Candace másik barátnője, mindössze néhány részben szerepelt. Jeremy Johnson egy 15-16 éves fiú, haja szőke, ruházata barna pólóból, zöld ingből és szürke nadrágból áll. Suzy Johnson Jeremy kishúga, nem olyan ártatlan, mint azt Jeremy gondolná. Candace-t nagyon utálja, mert azt hiszi, hogy el akarja tőle venni a bátyát. Szőke hajában két darab kék masni ruházta fehér pólóból, lila hosszú ujjúból és kék szoknyából áll. Linda Flynn-Fletcher Phineas,Ferb és Candace anyja, valamikor pop énekesnő volt. Haja vörös, ruházata fehér ingből, citromsárga garbóból és barna nadrágból áll. Lawrence Fletcher Ferb édesapja, Phineas és Candace nevelőapja. Az Egyesült- Királyságból költözött az USA-ba, kedves megértő, de nem túlhatározott. Szemüveges, haja barna, ruházata fehér ingből és kék nadrágból áll. Betty Jo és Clyde Flynn Linda szülei, minden évben meghívják az unokáikat és barátaikat a tóparti házukhoz nyaralni. Winnie és Reg Fletcher Lawrence szülei. Gyakran látogatják unokáikat. Vanessa Doofenshmirtz egy 15-16 éves punk lány Doktor Doofenshmirtz lánya, haja barna, ruhája fekete. Major Monogram őrnagy Kerry főnöke, ő adja az utasításokat Kerrynek. Bajusza és haja is ősz Ruházata zöld katonai egyenruhából áll. További szereplők: Pinky: Isabella kutyája, Meep Egy intergalaktikus titkos ügynök. Meach Intergalaktikus orvvadász Meep ellensége. Hányingerterminátor, Coldy, Gonosz lány.

letöltés

A szereplők (rajzfilm.jatek50ingyenesen.hu)

disney.hu
phineasesferb.eoldal.hu
phineas_and_ferb.mindenkilapja.hu

Epizódok

Négy évad 140 epizódból áll, Magyarországon eddig a 114-ik részig lett leszinkronizálva. A Disney Chanel tűzi műsoraira, naponta többször is. Az első évad 26, a második 39, a harmadik 35 részből áll. A negyedik évad 40 epizódot foglal magába. Minden epizód egymástól független különálló rész, de előfordulnak olyan részek amik több alrészből állnak. Ezen kívül készült több, a sorozattól független hosszabb film is, amiket úgyszintén meg lehet tekinteni vagy le lehet tölteni a különböző letöltő oldalakon.

images

A Marvell küldetés (cinestar.hu)

idam.5mp.eu
phineasandferb-fan.gportal.hu
gyerekmesek.hu

Online nézés és letöltés

A sorozatot megnézhetjük online különböző video megosztókon, valamint különböző oldalakról is letölthetjük, általában az oldalakon úgy vannak feltöltve a részek, ahogy a televízióban is megjelennek. Nem csak sorozatepizódok vannak. Több hosszabb filmváltozat is készült, már amik teljesen függetlenek a sorozattól.

images (1)

A sorozat megtekinthető az interneten is (tv.animare.hu)

sorozatbarat.tv
moovie.cc
mozicsillag.cc

5 kérdés 5 válasz

1 Mi a Phineas és Ferb? Egy 2 D-s animációs sorozat.

2 Hány szálon fut a cselekmény? Hármon.

3 Kikből áll a sorozat? Fő és mellékszereplőkből.

4 Hány évadból áll? Négyből.

5 Mik vannak még a sorozaton kívül? Több a sorozattól független részek.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!
Szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerző ajánlja! Olvasd el te is!

Pán Péter
Afta
Mindszent
Fekete hattyú
Kis Ramóna

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.