A pokolból

A pokolból című film igaz történetet dolgoz fel. Egy 2001 – ben bemutatott történelmi film, ami Londonban játszódik, Hasfelmetsző Jack gyilkosságainak történetét mutatja be, Alan Moore története alapján.


Tartalomjegyzék:

Története
Online filmnézés
Szereplők és stáblista
Kritika
5 kérdés 5 válasz

Története

London külvárosában mindenki fél, egy könyörtelen sorozatgyilkos 10 hét alatt 5 gyilkosságot követ el. Minden áldozatát rituálisan öli meg, és minden áldozatában van egy közös pont: egytől egyig prostituáltak. Az emberek rémülettel és gyanakvással tekintettek egymásra. A sajtó csak Hasfelmetsző Jack néven emlegette a brutális elkövetőt. A gyilkost soha nem kapták el. Az egész világ megismerte a nevét de hogy ki volt soha nem derült ki.

filmkatalogus.hu
cspv.hu
sorozatportal.hu

110716_galeria_a_pokolbol_01

Részlet a filmből (est.hu)

Online filmnézés

A pokolból című film több internetes filmes portálon megnézhetjük illetve letölthetjük. A film szinte teljesen szinkronos változatban található meg. A karakterekhez a megfelelő szinkronhangokat választják ki. Előfordulhat, hogy egy – egy film több szinkronhanggal is hallható.

moovie.cc
mozicsillag.com
online.film.hu

letöltés

A moovie oldalon is megtekinthető a film. (updowner.com)

Szereplők és stáblista

Rendezők: Albert és Alen Hughes Producerek: Jane Hamsher Don Murphy Amy Robinson
Fogatókönyvírók: Terry Hayes, Rafael Yglesias Fényképezte: Peter Deming
Szereplők: Johnny Depp (Frederick George Abberline), Heather Graham (Mary Jane Kelly), Ian Holm (Sir William Withey Gull) Robbie Coltrane (Sergeant Peter Godley), Ian Richardson (Sir Charles Warren), Katrin Cartlidge (Annie Chapman), Lesley Sharp (Catherine Eddowes), Joanna Page (Ann Crook), Susan Lynch (Elizabeth Stride), Estelle Skornik (Ada), Sophia Myles (Victoria Abberline), Nicholas McGaughey (rendőr), Paul Rhys (Dr. Ferral), Jason Flemyng (John Charles Netley), Annabelle Apsion (Mary Ann Nichols), Samantha Spiro (Martha Tabram)

port.hu
hu.wikipedia.org
imdb.com

letöltés (1)

Jhonny Depp (faktoronline.com)

Kritika

A Hughes testvéreknek sikerült, Tim Burton-komorságú látványvilágot teremteniük. Az egykori London macskaköves utcáit ellepi a szemét, a részeg, nemi vágyuk kielégítését kereső munkások tömege, a szakadt-pompázatos ruhákba öltözött prostituáltak. A sötét és a mocsok. Az egész film alatt alig van fény, egy-egy gyertya vagy gázlámpa ad némi fényt szobáknak és sikátoroknak. A képek enyhén el vannak torzulva, a kamera sokszor kicsit balra vagy jobbra döntött. Abberline felügyelő kábult álmainak zöldbe vont képei nagyszerűen harmonizálnak a Hasfelmetsző vöröstől csepegő felvételeivel. A zöld kergeti a pirosat és fordítva, a lényeges történések élénk, harsány színektől áznak, míg a hétköznapokra marad a szürkeség, a barna mattság. Ian Holm és Robbie Coltragne mindent megpróbál kihozni a szerepéből. Jhonny Depp inkább Az álmos völgy legendája című szerepéhez hasonlatos.  A Hughes testvérek remekül visszahozták azt a komor hangulatot ami akkoriban Londont uralta, Bár a kritikusok szerint Jack-en még lehetett volna dolgozni.

moziplussz.hu
kritikustomeg.org
supernaturalmovies.blog.hu

5 kérdés 5 válasz

1 Hol játszódik a film? Londonban.

2 Milyen néven emlegetik a gyilkost? Hasfelmetsző Jack.

3 Hol tudjuk megnézni a filmet? Különböző online filmnéző oldalakon.

4 Ki a legfontosabb szereplő? Jhonny Depp.

5 Milyen kritikát kapott a film? Általában jókat.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Demonstráció
Bunker
Bánki Donát
Csatár
Károlyi Mihály

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.