Bunker

A bunker egy védelemre szolgáló katonai építmény. Főleg a háború súlytotta országokban találunk rengeteget belőle. A régebbi gyerekgeneráció is szívesen épített magának játékból bunkereket.

Tartalomjegyzék:

Bunker építése
A bunker
Gyerek bunker
Bunker film
5 kérdés és válasz

Bunker építése

A bunkert úgy építik hogy ellenálló, kitartó legyen. Valamint ne lehessen észrevenni. Ezért általában a föld alá vagy sziklák közé építik. Elsősorban katonai célokra építik a bunkereket. De vannak olyan helyzetek, amikor a civil lakosság védelmét szolgálja. Nemcsak katonai célokra használnak bunkert, vannak esetek amikor természeti katasztrófák elől húzódnak az emberek bunkerekbe. A bunkerek természetesen el vannak látva megfelelő felszerelésekkel, élelemmel valamint ivóvízzel is. Vannak amelyekbe kiépített kommunikációs rendszerek is találhatóak.

magyarprepperforum.org
epitesimegoldasok.hu
tuleloblog.blogspot.hu

bunker3_fill_616x306

Egy bunker látványterve (hetivalasz.hu)

A bunker

A bunker címet két film is viseli. Az egyik 1981 -ben készült és James P. O’Donnell azonos című könyve alapján készült el. az író tagja volt a 2. amerikai páncéloshadosztálynak. A háború után a Newsweek berlini tudósítója lett. Ő volt az első amerikai, aki Berlin eleste után, az oroszok által mindenki elől elzárt bunkerbe betudott jutni. 1979-ben adta ki a  könyvét, ami a bunkerben élők mindennapjait mutatja be. A szerző sok olyan, a Szovjetunióból hazatért hadifogollyal beszélt, akik hosszabb-rövidebb ideig éltek a bunkerben és így tanúi lehettek az ottani eseményeknek. O’Donnell ezen interjúkra alapozva rekonstruálta, Adolf Hitler halálát. A film 150 percben mutatja be  a legfontosabb eseményeket, olyan szereplőkkel mint Sir Anthony Hopkins. A bunker egy 1986 – ban bemutatott magyar filmsorozat. A tartalma szerint a katonaság arra kíváncsi hogy 14 férfi és nő hogy tud boldogulni a világtól elzárva egy bunkerben. Azonban kiderül hogy a katonaságnak és a tudósoknak is van beépített emberük, valamint az egyik önkéntes Freddye vakbélgyulladást kap. Van doktor a bunkerben, de Kern doktornő sajnos belgyógyász.

port.hu
filmkatalogus.hu
moovie.cc

13450_2

A bunker című filmsorozat főszereplője Tyll Attila (port.hu)

Bunker építése gyerekeknek

A gyerekek is szeretnek bunkereket építeni. van hogy a szobában található asztalt leterítik egy terítővel. Vagy ha egy kicsit kreatívabb a gyerkőc akkor a szabadban is tud a gyerek egy kicsinyke játék bunkert felállítani, akár a szülő akár a barátok segítségével. Nem sok anyag kell hozzá és feledhetetlen élmény lehet mindenkinek. Sokak gyermekkorának feledhetetlen pillanata a bunkerépítés

zoldujsag.hu
barkacsmester.mindenkilapja.hu
manzardcafe.blog.hu

homemade_cardboard_box_fortress_640_05

Kreatív bunker kicsiknek (osztod.hu)

Bunker film

Bunker egy 2001 – ben készült angol-amerikai thriller. A történet szerint 1944 júniusában. Az előrenyomuló szövetségesek elől menekülő német katonák egy csoportja egy elhagyatott bunkerre bukkan az erdőben. Nem találkoznak senkivel csak egy meggyötört öreg és egy fiatal tapasztalatlan katonával akik a bunkert őrzik. A katonák úgy döntenek hogy itt bújnak meg az ellenség elöl. Azonban hamarosan rádöbbennek, hogy a bunker sötét alagútjaiban még félelmetesebb ellenség vár rájuk, mint a harcmezőn, itt a saját félelmeikkel kell szembeszállniuk.

bunkerfilms.com
imdb.com
horror-movie-a-day.blogspot.hu

the-bunker-1-1

Részlet a filmből (moovie-roulette.com)

5 kérdés 5 válasz

1 Mi a bunker? Egy védelem szempontjából felépített épület.
2 Milyen célokra építenek elsősorban bunkert? Katonai.
3 Mikor készült A bunker című magyar filmsorozat? 1986 – ban.
4 Hol építenek a gyerekek bunkert? Bárhol ahol lehetőségük van rá.
5 Melyik időszakban játszódik a 2001 – ben készült Bunker című film? A II. Világháború végén.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!
Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Bánki Donát
Csatár
Károlyi Mihály
Szinkronizálás
Szárszó

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.