Szinkronizálás

A szinkronizálás az a tevékenység amikor valamit lefordítunk és nem az eredeti szöveggel adjuk ki. Mondjuk filmeknél. Vagy két eszközt (autokarburátor) összehangolunk. A számítógépes programoknál is használunk szinkronizálást.

Tartalomjegyzék:

Szinkronizálás állás
Szinkronizálás android
Szinkronizálás letiltva
Idő szinkronizálás
5 kérdés 5 válasz

Szinkronizálás állás

A szinkronizálás igen komoly feladatot és odafigyelést igényel. Megfelelően kell a szövegrámondást időzíteni, különben ha elcsúszik a szöveg az egész borul, nem lesz élvezetes a film, A szinkronszínészeknek alaposan meg kell tanulniuk a szöveget, oda kell figyelni a hangsúlyra és nem árt az eredeti szöveget is ismerniük. A szinkronszínészeknek fontos hogy jól, folyamatosan tudjanak olvasni, kiejtésük tiszta és megfelelő hangsúlyú legyen. Az olvasott szöveget pedig első olvasásra el tudják olvasni.

magyarszinkron.hu
szinhaz.hu
maximanet.hu

2013-04-15_23-18-30_465

A szinkronhangokat stúdióban veszik fel (colejenkins.com)

Szinkronizálás android

Az Android rendszerű mobiltelefonokat gyártó cégek többsége készít saját szoftvert, aminek segítségével összehangolhatjuk, szinkronizálhatjuk készülékünket a számítógépünkkel. Minden program külön kezelőfelülettel rendelkezik. Ezek  szoftverek segítségével telefonkönyvünket egyszerűen elmenthetjük, megoszthatjuk, képeket és mappákat szerkeszthetünk, a telefont modemként használhatjuk. A beállításoknál figyeljünk oda hogy megfelelő menüsort állítsunk be, ellenkező esetben a telefonunk lelassulhat.

androidportal.hu
bitport.hu
support.google.com

02

A szinkronizálás beállításának folyamata (webmaster442.hu)

Szinkronizálás letiltva

Ha nem megfelelő a program, akkor a szinkronizálás nem engedélyezhető. De nemcsak a programokon múlik, vannak olyan android készülékek amik csak bizonyos számítógépeken, vagy telefonokon működnek. Más készülékeknél a program egyszerűen leblokkol, vagy letiltásra kerül. A letiltás oka lehet még vírus is, ha a készülék vírust tartalmaz akkor van olyan program ami blokkolja a szinkronizálást így megvédi a számítógépünket vagy a telefonunkat.

itcafe.hu
mobilarena.hu
prohardver.hu

ph-sync

Ha nem megfelelő a program a szinkronizálás nincs engedélyezve (szifon.com)

Idő szinkronizálás

A Microsoft Windows XP rendszerben a Windows rendszer automatikusan összeszinkronizálja a számítógép belső óráit a hálózat többi órájával. A szinkronizáláshoz használt időforrás attól függetlenül eltér, hogy a számítógép csatlakoztatva van e egy úgynevezett Active-Directory alapú tartományhoz. A munkacsoport részét képző számítógépeknél az időszinkronizálás manuálisan történik. A helyi számítógépek egyikét úgy állítják be, hogy a Windows szolgáltatása egy ismeretlen de megbízható időforrást állít be.

support.microsoft.com
digitalis.hu
softwareonline.hu

89_nemsikerult

Idő szinkronizálás más hálózaton keresztül (lacy.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Mi a szinkronizálás? Fordítás, összehangolás.

2 Mire kell odafigyelnie egy szinkronszínésznek? A megfelelő hangsúlyra, a szöveg megfelelő kiejtésére.

3 Mi az androidos szinkronizálás? Amikor a számítógépet és a telefonunkat összehangoljuk.

4 Mikor van letiltva a szinkronizálás? Ha a készülék nem összehangolható a másik készülékkel.

5 Hogy történik a munkacsoport részénél a szinkronizálás? Manuálisan.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Szárszó
Vemhes
Csobánka
Tiberium
Apor

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.