Cat Patrick

Cat Patrick elismert írónő, olvasóközönségként a tiniket célozza meg , elsősorban a 16 éves korosztályt. Több könyvet is írt már, magyarra azonban még csak egy könyve van lefordítva.

Tartalomjegyzék:

éltrajz

írói tevékenység

források

 

Életrajz

Cat január 18-án született Cheyenne-ben, Wyoming államban. Tanulmányait a helyi  Central High School-ban végezte. A középiskola elvégzése után felvették a Wyomingi Egyetemre, ahol újságírói képzést kapott. A mesterképzést a Bostoni Egyetemen végezte el, majd tanulmányainak elvégzése után 15 évig dolgozott  propagandistaként. Karrierjét menedzsere Dan Lazar segítségével egyengeti. 

Jelenleg Seattle-ben él férjével és két lányával.

Életéről nem túl sok adat van, nemrég vált híressé, de az érdeklődők bármikor felkereshetik blogján, feltehetik kérdéseiket.(www.catpatrick.com) Nyomon követhetjük még facebookon (authorcatpatrick ) és twitteren (seecatwrite ) is.

Hivatalos weboldalán a következő kérdésekre is választ kapunk

Lesz-e folytatása eddig megjelent könyveinek?

Nem. Az írónő olyan történetekről ír melyekkel a lehető legtöbbet igyekszik elérni, lezárni a történetet, így nem szükséges folytatni.

Fog játszani valamelyik filmben?

A castingon nem találták megfelelőnek.

Mennyi időre van szüksége megírni egy könyvet?

Ez függ a könyvtől, a Forgottent megírta két hónap alatt, a többi könyv egy évig is íródott.

Hol született ?

Cheyenne-ben, Wyoming államban.

Mikor szeret írni?

Leginkább reggel, amikor még mindenki más alszik.

 

Írói tevékenység

Legsikeresebb könyvei közé tartozik a Forgotten- úgyis elfelejtem, több mint 20 országban vásárolható meg, köztük Magyarországon is. A Revived című könyve 5 országban elérhető, emellett már hangoskönyvként (angol nyelven) is megjelentek. A The Originals még csak angol és kínai nyelven érhető el , a Just like fate című könyve pedig megjelent az USA-ban, Kanadában, Nagy Britanniában, Németországban és Ausztráliában is.

Forgotten- úgyis elfelejtem

Forgotten Cat Patrick

A regény  főhőse a tizenhat éves London Lane, aki memóriazavarban szenved. Minden reggel arra ébred, hogy nem emlékszik, mi történt vele előző nap. Megszokta állapotát, ezért, hogy tudja mi is történt vele azelőtt, hogy felébredt jegyzeteket írt és legbizalmasabb barátnője segítségével rakja össze múltját. A dolgokat tovább bonyolítja, hogy egy új fiú jelenik meg az iskolában, Luke Henry.

A Forgotten című regényét a Paramount meg is filmesítette, a főszerepet az Oscar díjra is jelölt Hailee Steinfeld játszotta.

Könyvelőzetes

moly.hu

konyvmolykepzo.hu

libri.hu

bookline.hu

 

 

Revived (Feltámadás)

revivedinternational

Daisy Appleby meghal iskolabusz balesetben. Néhány perccel a baleset után újra visszatér az életbe.

Egy titkos kormányügynökség kidolgoz egy szerkezetet, amely képes visszahozni egy halottat az életbe. A lányon próbálták ki, ötször hozzák vissza az életbe, mindig tizenöt évesen. Rendkívüli rizikót vállal, hisz képes legyőzni a halált, azonban minden elhalálozás új nevet, új várost, új életet jelent. Akkor kezd elszomorodni , amikor megismerkedik  Matt McKeannel . Később kezdi megérteni, hogy valami van a háttérben, és elkezd kutakodni.

moly.hu

 

Just like fate

just-like-fate

A főhősnő,  Caroline válasz út előtt állt.

A  nagymamája, Gram nagyon beteg  –  Caroline volt Gram mellet mióta stroke-ja volt.  Amikor Caroline legjobb barátja felajánlja, hogy elviszi egy partira, egy végzetes péntek este, választania kellett:  marad Gram oldalán, vagy elmegy a partira néhány órára. Tehát két út állt előtte a család vagy az önálló élet.

Caroline megpróbálja újjáépíteni a régi kapcsolatait, és még néhány újat.

Ha  marad,  Joel talán végre észreveszi őt, de ha elmegy, Chris, a bájos főiskolai fiú mellett mindent elérhet, amit valaha is akart.

Egyenlőre csak a Forgotten jelent meg Magyarországon, a többi angol nyelven megvásárolható a következő oldalakon

catpatrick.com/books

amazon.com

shelfari.com

hachettebookgroup.com

 

 

Kép forrás

forget8me8not.blogspot.com

patyimoly.blogspot.com

daisychainbookreviews.blogspot.com

novelnovice.com

 

Forrás

catpatrick.com

libri.hu

amazon.com

 

 

Szerkesztő ajánlja, olvasd el a következő témákat is

fülhallgató

fotel

swarovski

cserép

zalakaros

Reméljük tudtunk segíteni. Szép napot!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.