Hercegnők

A mesebeli hercegnők élete varázslat, szerelem és sok kaland.

Disney hercegnők

Jasmine

Jasmine

Jasmine

A törvények szerint a születésnapja előtt egy herceghez kellett volna hozzámennie, de Jasmine hercegnő nem akart hozzá menni, így megszökött. Az Agrahab piactéren egy szegény kisfiúnak szeretett volna adni egy almát, de a gyümölcsárus kiszúrta, ezért rátámadt. Itt bukkant fel Aladdin, aki megmentette az életét. Aladdin rövid időn belül szerelmes lett a hercegnőbe, de boldogsága nem tartott sokáig, ugyanis a palotaőrség megtalálta őket. Jasmine-nal elhitették, hogy a fiút lefejezték. Későbbiekben azonban felbukkant egy Ali nevű herceg, akit a hercegnő nem ismert fel. Aznap este a herceg megjelenik egy varázsszőnyeggel és magával hívja Jasmine-t. Jafar minden erejével azon volt, hogy félreállítsa Alit, hipnotizálta a szultánt is, mert feleségül szerette volna venni a hercegnőt. Megszerezte a csodalámpást, a szultánt marionett bábuvá változtatta, Jasmine-t pedig egy óriás homokórába zárta. A lámpás dzsinjétől pedig azt kívánta, hogy ő lehessen a világon a leghatalmasabb dzsin. Kívánsága teljesült, örökre a lámpa fogságába került. Jasmin boldogan élhetett Aladinnal.

Arielle

Arielle

Arielle

A kis hableány a partra szeretett volna kijutni, miután meglátta Eric herceget. Beleszeretett első pillantásra. A hatalmas vihar után, amely összetörte a herceg hajóját, Arielle kimentette őt a habok közül. Ez után felkereste Ursulát, hogy emberi lábakat adjon neki. A kérése teljesült, de a hangját kellett cserébe feláldoznia. Három napot kapott arra, hogy a herceg szerelmes legyen belé, vagy különben a kis hableány örökre Ursula rabszolgája lesz. Az eredeti Hans Christian Andersen mese hasonló volt a disney változattal, de a vége szomorúbb az 1837-es változatnak.

Mulan

Mulan

Mulan

Az ősi kínai legenda hősnője volt, amikor megtámadták országukat a hunok. Beteg édesapja helyett bevonult a seregbe fiúnak álcázva magát. Bátorságával megfutamította az ellenséget, de ő is megsebesül, így fény derült a titkára, hogy valójában lány.

Hófehérke

Hófehérke

Hófehérke

Az eredeti verzióban a törpék gonoszak voltak és a mese sem volt tündéri. A hercegnő karaktere mindkét verzióban édes és kedves volt, viszont a végkifejlete nem volt túlzottan romantikus. Az igazi mesében Hófehérkét nem a csók kelti életre, hanem a koporsóját elejtik és így az alma kikerül a torkából.

Csipkerózsika

Csipkerózsika

Csipkerózsika

Az eredeti 1959-es mesében sokkal több minden történt, mint az ujj megszúrása, álomba szenderülés a csóktól való felébredés. A Grimm testvérek meséje egy Briar Rose nevű hercegnőről írtak. Ebben a történet másik felében megjelennek az ogrék, a szőke herceg édesanyja is egy volt közülük.

Hamupipőke

Hamupipőke

Hamupipőke

A mese 1697-ből Charles Perrault tollából származik, melynek története egy ógörög mítoszra vezethető vissza. Egy egyiptomi lány szandálját ellopta egy sas, majd a királyhoz vitte, aki nekilátott keresni a cipellő tulajdonosát, hogy feleségül vehesse. Egy másik történet szerint pedig egy lány találkozik egy hallal, aki az anyja reinkarnációja. A hal mágikus erejű csontjainak segítségével készített magának ruhát. A bálon elhagyta a cipőjét, majd a herceg miután rátalált megmentette őt a gonosz mostohától.

Pocahontas

Pocahontas

Pocahontas

Az indián hercegnő birodalmába érkezik John Smith, az angol telepesekkel együtt. Az új világ felfedezése során észreveszi Pocahontast, akibe szerelmes lesz. A történet az őszinte szeretetről, szerelemről és barátságról szól.

Belle

Belle

Belle

1740-ben született a történet, Gabrielle-Suzanne Babot de Villenuve tollából. Célja az volt, hogy a fiatal nők ne ellenkezzenek, ha egy gazdag, de nem jóképű férfihoz akarják hozzáadni őket. Az eredeti verzió szerint a 18.  században élő gazdag úr vagyona elvesztése után, 14 éves lányát akarta hozzáadni a szörnyeteghez. Belle pénzéhes húgai kiszerették volna őt túrni a helyéről miután megtudták, hogy jó sora van. Elcsalták, hogy majd dühében a szörny megölje, az viszont nem tett semmit, ugyanis összetört a szíve és majdnem belehalt. A hercegnő időben ért vissza és a csókjával herceggé változtatta a szörnyeteget.

Facebook

Disney-Hercegnők bálja

2004, amerikai rajzfilm

Disney-Hercegnők bálja 2

2005, animációs film

port

alexandra.hu

polc.hu

bookline.hu

Játékok, kifestők

jatekclub.com

hercegnok.com

jateknet.hu

1001lanyosjatek.hu

disneyvarazs.hu

kifesto1.hu

rajzokvilaga.hu

Magazin, könyv

Hercegnők magazin

Mesevarázs – Hercegnők újabb meséi

Kép forrás:

alkupiac.hu

Jasmine

Arielle

Mulan

Hófehérke

Csipkerózsika

Hamupipőke

Pocahontas

Belle

Forrás:

starity.hu

mindenkilapja.hu

meselandia.hu

Reméljük tudtunk segíteni.

Szép napot!

FK-Tudás Csapata

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.