Monica Belucci

Bellucci olasz nemzeti kincs, aki a világ minden pontját meghódította szépségével. Kis költségvetésű filmekben és hollywoodi szuperprodukciókban bizonyította már tehetségét. Férjével, Vincent Cassel színésszel két gyermeket nevelnek teljes harmóniában. A harmadik évezred egyik utolsó dívája.

Tartalomjegyzék:

Élete
Filmjei
Karrierje
Magánélete
5 kérdés 5 válasz

Élete

1964. szeptember 30-án született Olaszországban Umbriaban. Az egy kis falu, a Città di Castello -ban.  19 éves korában szépségversenyt nyert, majd a jogi pályát választotta, és beiratkozott a perugiai egyetemre. A tandíjat nehezen tudta fizetni, ezért kereset kiegészítés végett modellkedni kezdett. Szépségének köszönhette az ügynökségek ajánlatait, akik elárasztották munkával. Két év múlva otthagyta az egyetemet, Milánóba költözött, ahol az Elite modellügynökséggel kötött szerződést. Divatbemutatókon vett részt, rendszeresen fotózták a francia Elle magazinnak és a Dolce & Gabbana reklámkampányainak gyakori résztvevõje volt.

starity.hu
monicabellucci.lap.hu
monicabellucci.fan-site.hu

images

Monica Belucci az Elle címlapján (whosdatedwho.com)

Filmjei

1990: Egyedül a gyermekeimmel, Brigantik Bandits. 1991: La Riffa. 1992: Drakula. 1995: Kék égbolt, József, Hógolyó. 1996: Szerelmi fészek, 1997: Mennyire kívánsz?,  Dobermann 1998: Az utolsó szilveszter.  1999: Mint hal a vízből. 2000: Meggyanúsítva, Maléna. 2001: Malena, Farkasok szövetsége. 2002: Visszafordíthatatlan, Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés. 2003: Remember Me, My Love, A Nap könnyei, Mátrix Újratöltve, Mátrix Forradalmak. 2004: Kémek között, Utál a csaj, A passió. 2005: Eladó a szerelem, Grimm. 2006: N (Io e Napoleone), Sheitan, A Sziklatanács titka. 2007: Le Deuxieme souffle, Golyózápor. 2009: Ne nézz vissza! Pippa Lee négy élete. 2010: Varázslótanonc.

port.hu
imbd.com
filmkatalogus.hu

letöltés

A Passió szerepében (imdb.com)

Karrierje

1989-ben Párizsban majd New Yorkban is népszerűségre tett szert. A Dolce & Gabbana és a francia Elle Magazin címlapjain szerepelt. Színésznői álmait nem adta fel, színiiskolába kezdett el járni. Az iskola a modellek között nagy népszerűségnek örvendett, olyan színészek tanultak itt Laetitia Casta, James King és Ines Sastre. 1990-ben bemutatkozhatott a Vita con I figli című filmben, később a Brigantikban. 1991-ben a La Riffa című filmben Francesca szerepét kapta meg, 1992-ben Drakula gróf feleségét alakította a Drakula című filmben. Ezután már válogathatott a filmszerepekben. 1996-ban megnyerte a Cézár-díjat, a Szerelmi fészekben nyújtott alakításáért. Ennek köszönhetően megerősítette színésznői karrierjét. Ezt követően több olasz és francia filmben is feltűnt. Az Ostinato destino (The Heroes) című filmben ő alakította I Miticit 1994-ben, később 1995-ben játszott a Palla di neve című filmben.

velvet.hu
storyonline.hu
nlcafe.hu

logo_perugia

A Peruggiai Egyetem címere (univie.ac.at)

Magánélete

Magánéletével kapcsolatosan mindig szűkszavúan nyilatkozik, annyit lehet tudni, hogy 1990-ben, 25 éves korában egy évig, Claudio Basso olasz fotográfus volt a férje. 1996-ban, a Szerelmi fészek forgatásán ismerte meg jelenlegi férjét, Vincent Cassel francia színészt. Házasságukból két kislány született: Deva 2004-ben és Léonie 2010-ben. Az agnoszticizmus hívének vallja magát.

wikipedia.org
velvet.hu
monicabellucci.fan-site.hu

3

Monica és a családja (kisalfold.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Micsoda Monica Belucci? Olasz nemzeti kincs.

2 Mikor született? 1964. szeptember 30.

3 Mikor szerepelt együtt Nicolas Cage-el? 2010-ben.

4 Milyen díjat nyert? Cézár díjat.

5 Hány gyereke van? Kettő, két kislány.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerző ajánlatai

UCI
Jessica Biel
Copy General
Halle Berry
Szorzótábla

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.