Szorzótábla

A szorzótábla a matematika tanulása során felhasználandó fontos ismereti tárgy, a szorzótábla által megtanult ismeretek felhasználhatóak a matematikai ismereteink és a tanulás során.

Tartalomjegyzék:

Szorzótábla
Szorzótábla tanulása
Szorzótábla játékosan
Szorzótábla letöltése
5 kérdés 5 válasz

Szorzótábla

A szorzás az alapműveletek egyike, a szorzás megfordítása az osztás. A szorzás kétváltozós műveletként általánosítható. A szorzás írásbeli módja a szorzótábla, a nagy számok szorzásának megkönnyítésére alkalmazható a logaritmus. Különböző módszerek már az ókori Görögország, Egyiptom, Kína és India területéről is maradtak fent. A modern módszert viszont az arab számításban és modern számrendszerben alkalmazta először Brahmagupta. Halmazelméletként is lehet a szorzást alkalmazni, bár ez eléggé bonyolult módszer.

gyakorolj.hu
albar.lapunk.hu
tehetseggondozas.hu

szorzotabla2

Szorzótábla (gamf.webprog.hu)

Szorzótábla tanulása

A szorzótábla tanulását másodikos korban kezdik meg az iskolákban. Fontos hogy a gyermek örömét lelje benne, ezáltal könnyebben megy a tanulás és az sem árt ha az iskolai, vagy otthoni tanulás közben játékosan próbáljuk meg beletenni a kis lurkók koponyájába a szorzótábla tanulását. Ma már az internet világában sok játékos program található meg a világhálón. A gyermekek örömüket lelhetik az ilyen tanulási formában. Vigyáznunk kell a tanítás során hogy miként oktatjuk a szorzótáblát, sokkal könnyebb megtanulni a gyerekeknek ha odafigyelünk és szépen elmagyarázzuk a szorzást.

anyawellness.cafeblog.hu
gyereketeto.hu
learnyourtables.co.uk

letöltés

Gyakorló szorzótábla (argep.hu)

Szorzótábla játékosan

A szorzótáblát játékosan is meglehet tanulni. Akár verses formában is, az alábbi részlet egy anya beszámolójából van. “Már írtam róla, hogy Bíbornak elég sok gondja volt a szorzótábla megtanulásával. Hiába mondtuk el vele sokszor, nem használt. Próbáltuk a logika felől megközelíteni, nem ment. Pedig jó feje van, nagyon jó a memóriája, verseket egy olvasás után mond vissza. De a matekot utálja, a szorzótáblára meg görcsbe rándult a gyomra, és semmi nem használt. Aztán egy kedves barátnőm elküldte nekünk ezt: a verses szorzótáblát. Kivágtuk, lamináltuk, lerakosgattuk, felmondtuk egyszer, kétszer – és láss csodát, a bugyuta kis versek hatottak.” Ahogy az anya beszámolója szerint olvassuk a gyermeke megtanulta a szorzótáblát.

varazsbetu.hu
tantaki.hu
egyszervolt.hu

jaték

Játékos szorzótábla (interaktivtabla.eoldal.hu)

Szorzótábla letöltése

Több szorzótábla programot is letölthetünk a gyermek részére amivel könnyebben megtanulhatja a szorzást. Ezeket a tananyagokat ki is lehet nyomtatni, vannak persze komolyabb szorzatok is amik már nem alsóban és általános iskolákban hanem gimnáziumokban és szakközépiskolákban más műveletekkel együtt alkalmazhatjuk.

matekmindenkinek.hu
office.microsoft.com
torokjozsef.hu

1052301

Szorzótábla letöltőprogram (softwareonline.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Mi a szorzás? Az alapműveletek egyike.

2 Mikor kezdik el a szorzótáblát? Általános iskola második osztályában.

3 Meg lehet tanulni a szorzótáblát játékosan? Igen.

4 Mire figyeljünk a szorzótábla tanításakor? Hogy ne okozzon gondot a tanulása.

5 Mivel segíthetjük még a gyermek tanulását? Letöltő programok segítségével.

Reméljük a cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerző további ajánlatai.

NKS
Planetárium
Árvíz
Kálmán Olga
Gerard Butler

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.