Kálmán Olga

Kálmán Olga

Kálmán Olga az ATV Egyenes beszéd műsorának állandó műsorvezetője, Monoron született 1968 február 23 -án. 

Tartalomjegyzék:

Életrajza
Családja
Konfliktusai
Díjai
5 kérdés 5 válasz

Életrajza

Tanulmányait Szombathelyen végezte a Berzsenyi Dániel főiskolán magyar nyelv és irodalom és nép művelési szakon szerzett diplomát. A televíziózást 1994 -ben kezdte a Magyar Televízió Nyugat-magyarországi Regionális Stúdiójában. Politikai és közéleti műsorokat szerkesztett Szombathelyen. Ezzel párhuzamosan heti három alkalommal az MTV híradójának is volt műsorvezetője, valamint szerkesztő riportere volt. 1998 -ban a Hét, 1999 az Objektív és a Szabadság tér című reggeli műsor vezetője volt. Dolgozott a Rádió Bridgenél valamint 2000 -től az Info rádiónál. 2003 -tól dolgozik az ATV – csatornánál 2005  óta a csatorna hírigazgatói posztját tölti be.

hir24.hu
origo.hu
port.hu

images

Kálmán Olga egykori munkahelye az Inforádió (esztergomi-ersekseg.hu)

Családja

Kálmán Olga házas két gyermek édesanyja, első házasságából egy lánya másodikból egy fia született. Első férje Bánó András volt akitől elvált, majd megismerkedett második férjével. Egy interjúban elmondta hogy:  ” – Ahogy az lenni szokott: először csak együtt dolgoztunk, egyre többet beszélgettünk – és nem csak munkáról. Aztán egyszercsak észrevettük, hogy halálosan megszerettük egymást. Tudtuk, hogy nem játék, nem futó kaland. Igazi, megismételhetetlen, nagy szerelem. Ha valaki elmesél nekem egy hasonló történetet, kételkedem. Éreztük, ahhoz túl rövid az élet, hogy ezt a szerelmet elpocsékoljuk. A válás mindig nehéz, de lányom édesapjával szerencsére nem mérgeződött meg a kapcsolatom, és az apa-lánya kapcsolat is nagyszerű.” 
/Idézet az interjúból/
A műsorvezető boldog a második házasságában, igazi csodaként éli meg, szerencsésnek mondja magát, örül neki hogy lánya is elfogadta új kapcsolatát és ahogy mondta: “A válás mindig nehéz, de lányom édesapjával szerencsére nem mérgeződött meg a kapcsolatom, és az apa-lánya kapcsolat is nagyszerű.”

kiskegyed.hu
femina.hu
delmagyar.hu

maxresdefault

Hoffman György Kálmán Olga második férje (fidelo.hu)

Konfliktusai

Kálmán Olga többször is került már konfliktusba műsorai során több személlyel, főleg politikussal. 2006 -ban Pokorni Zoltán vonult ki, miután szerinte Kálmán Olga nem a megfelelő kérdést tette fel neki. Az estet után Kálmán Olga azt mondta hogy nem akarta provokálni Pokorni Zoltánt. Tarlós István 2012 – ben azt mondta hogy Kálmán Olga stílusa minősíthetetlen.

nol.hu
xmagazin.hu
mno.hu

2401-d000019A348d4551b7d9f

Pokorni Zoltán az ATV stúdiójában (168ora.hu)

Díjai

Számos díjat nyert el ezek a következők: 2007 Bossányi Katalin-díj, 2009 Radnóti Miklós antirasszista díj, 2011 Déri János-díj, 2012 Szóvivők Sajtódíja és 2013 Joseph Pulitzer-emlékdíj. Elmondása szerint szereti amit csinál, érdekli a szakmája ennek köszönheti díjait, elismeréseit.

hu.wikipedia.org
nepszava.hu
cimkezes.origo.hu

Antirasszista_dij

Radnóti Miklós Antirasszista díj (hdke.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Melyik műsort vezeti Kálmán Olga? Egyenes beszéd.

2 Hol végezte a tanulmányait? Berzsenyi Dániel Főiskolán.

3 Hány gyereke van? Kettő egy fiú és egy lány.

4 Kikel voltak konfliktusai? Több közéleti személlyel elsősorban politikusokkal.

5 Mivel ismerik el a munkáját? Díjakkal.

Reméljük cikkünk segítségükre volt

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Gerard Butler
Emma Stone
Jim szerint a világ
A pokolból
Demonstráció

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

3 comments

 1. Kedves Olga, bocsánat Kedves Szerkesztő Asszony. !

  Én minden nap nagy érdeklődéssel nézem és hallgatom az Ön “Szólás szabadság” műsorát.
  Sajnos azt kell mondjam, hogy Szanyi Tibornak – tegnap esti adásában mondott véleménye a Szocialista Párt bukásával kapcsolatban igaza volt. Önök szinte kierőszakolták a nyilvánosság erejével, hogy egyesüljön a három párt. Gyurcsány, Bajnai és Mesterháziék. Én pontosan emlékszem, hogy Ön hányszor rákérdezett erőszakosan, – vissza kellene hallgatniuk azokat a riportokat – Mesterházy a végsőkig kitartott a mellett, hogy ő nem egyesülne velük. Akkor behívták a Lendvai Ildikót – mint most is – és ő is a felé hajlott, hogy “meg kell fontolni a Gyurcsányékkal való közös índiást.” Szóval mindenki látta, hogy ez nem fog jót hozni, de a műsorukkal kierőszakolták. Most be kellene őket is hívni és rákérdezni, hogy nem kellene nekik is le mondaniuk? Együtt csinálták, együtt kellene elvinni a felelősséget is.Nem? Ez így nem korrekt. A félreértések elkerülése végett én baloldali párt és az Önök műsora mellett vagyok, néha az az érzésem, hogy Ön és a reggeli műsorvezető (Egon) is mintha az ellenzék ellenzéke lennének. Köztudott, hogy a média és a sajtó erejével sok mindenben lehet segíteni, és ártani is. Hát most ez az ártás jól bejött. Miután a FIDESZ képviselői soha nem fogadják el a meghívást, így aztán marad a Szocialista Párt aki hűséges partnerük próbál maradni, végén ez a vége. Talán nekik sem kéne ilyen gyakran elfogadni a meghívásukat. Jobb lenne, ha zárkózottabban politizálnának. Mint a többiek. Nem? Néha a gondolatokat is állításként közlik, amire néha erőszakosan ötször, hatszor rákérdeznek. Nem igazán szimpatikus ez az erőszakos stílus ráadásul azon a helyen ahol azt hiszi az ember, hogy teljesen pártatlanok, vagy legalább is kicsit szociális érzelműek a műsorvezetők. Maradok továbbra is hűséges nézőjük, hallgatójuk Tisztelettel Sz.Valéria

  • Kedves Valéria!
   Ezen az oldalon Kálmán Olga életéről írtunk.
   Nekünk nem áll a módunkban ezt az üzenetet átadni neki.
   Ez az oldal nem ezzel foglalkozik.
   További szép napot!

   • Most akkor hogy is van ez???Kálmán lányát Pungornak hívják és Bánó az “édesapja”???Valahol ez nem kerek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.