Display

Display

Az informatikában a display kijelzőegységet, azaz monitort jelent. A marketingben pedig állvány termékbemutatási célra az adott eladási helyen, vagy képes hirdetés a weben.

Tartalomjegyzék:

Az informatikában

A marketingben

5 kérdés – 5 válasz

 

Display:

Informatikában: Kijelzőegység, megjelnítőegység.

A villamos, elektronikus műszerek, számítógépek, híradástechnikai eszközök vagy nem villamos árammal működő, de villamos jeleket kiadó készülékek kimeneti egysége. A berendezések állapotát, az általuk kiadott képi vagy egyéb információt könnyen leolvasható, érzékelhető numerikus, alfanumerikus, grafikus, szimbolikus jelekké alakítja át, valamint azt optikailag meg is jeleníti.

A kijelzőegység, azaz monitor, a számítógép egyik legfontosabb alkatrésze. A felhasználó által írt vagy rajzolt bevitel, és a programok kimeneti információit és megválaszolandó kérdéseit a monitor képernyője jeleníti meg. Mozgó alkatrész nincs benne, így működési sebessége függ a monitor és a csatlakozó áramköreitől, valamint a számítógép belső adatátvitel és a memóriához való hozzáférésének sebességétől. A filmszerű lejátszást igyekszik segíteni az AGP-sínrendszerrel kiképzett alaplap és a nagy puffertár-kapacitású videokártyák.

Lehet katódsugaras képcsövű (CRT) vagy folyékonykristályos sík kijelző (LCD).

 

CRT-Monitor

CRT monitor

LCD_monitor

LCD monitor

A képmegjelenítés soros, azaz a képernyőn soronként balról jobbra, pontról pontra, felülről lefelé jelennek meg a képpontok. Az így kialakult képinformációkat a videokártyán lévő puffertár tárolja, a kiolvasás és a megjelenítés összhangját a videokártya biztosítja.

Fontos jellemzője a képernyő képminősége, mely a képpontok méretétől, a felbontástól és a megjeleníthető színek számától függ. A képpont mérete maximum 0,28 mm, minimális felbontása 800X600 vagy 1024X800. Minden monitor képes a 24 bites színmélység megjelenítésére.

Display szerviz:

Laptopok, számítógépek, táblagépek, LCD monitorok, nyomtatók javításával, valamint adatmentéssel és alkatrészek forgalmazásával foglalkozik a display.hu.

Marketingben: 1. állvány termékbemutatási célra az adott eladási helyen. 2.  weben lévő képes hirdetés.

Az üzletek egyik legfontosabb eszköze a display, mely a termékek kihelyezésére szolgáló figyelemfelkeltő állvány. Segít a gyártók termékeinek kiemelésében az üzlet többi termékei közül, így növelve annak esélyét, hogy a vásárló jobban felfigyel rájuk és meg is vásárolja. Egyedi kommunikáció és árstratégia megjelenítésére is alkalmas.

Displaymegoldasok.hu
Displayhungaria.hu
Displaygyar.hu


HL ~:

1998-ban jött létre a HL Display Hungária Kft., amely a HL Display egy leányvállalata. Merchandishing és in-store. termékek és megoldások beszállítója a food és non-food kereskedelmi szektor és a brandek számára.
Merchandishing: eladáshelyi szolgáltatás. Fő célja, hogy a vásárlók számára elérhető legyen az áru ott és akkor, amikor meg akarja venni.
In-store: bolton belüli, minden display, amely az üzleten belül található, in-store display.
47 piacon van jelen Nyugat- és Kelet Európában, Közel Keleten és Ázsiában.

~ Ház:

A reklámeszközök gyártásával foglalkozó cég célja, hogy a partnereknek megtalálják a legjobb vevőt, melyhez egyedi megoldásokat kínálnak. Nem eszközöket, hanem egymással szervesen összefonódó egységeket ajánl. Szolgáltatásuk: arculattervezés, tanácsadás, grafikai előkészítés, display állványok és eszközök készítése, innovációs reklámozás, cégtáblák és útbaigazító táblák készítése, egyedi kiállítási standok megtervezése, kivitelezése, valamint nyomdai szolgáltatások.

~ pláza:

Eladáshelyi reklámozással foglalkozó cég, mely egy nyugat-európai piacvezető display gyártó cég márkaképviselete és Fix Pont Trade Kft. néven működik.

Jensen ~:

A szórólapok és poszterek kihelyezésének specialistája, az ahhoz szükséges eszközök készítésével, forgalmazásával foglalkozó üzlet.

Displays.hu

Mobil kiállítási eszközökkel, állványokkal és egyéb termékek kis és nagykereskedelmével foglalkozik.

Papírból készített:

Papír 1

Papír 2

Plexiből készített:

Plexi 1

Plexi 2

Plexi 3

Plexi 4

Forma~:

Formadisplay

Mobil ~:

Kis helyen elférnek, összecsukhatóak. Könnyű és gyorsan összeállítható rendszerek, nagy hirdetési felületet biztosít.

Mobil 1

Mobil 2

Display driver stopped responding and has recovered:

Fifa 13

Fifa 12? Nem indul

A képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt:

Display hálózat:

Hálózat

Beállításai

Google ~ Hálózat

Display none:

Basic ~

Összefoglalás

5 kérdés – 5 válasz:

1. Az informatikában mit jelent a ‘? Válasz: Kijelzőegység, megjelenítőegység, monitor.

2. A marketingben mit jelent a ~? Válasz: Állvány termékbemutatás céljából vagy képes hirdetés az interneten.

3. Milyen monitorokat különböztetünk meg? Válasz: Katódsugaras képcsövű (CRT) vagy folyékonykristályos sík kijelzőjű (LCD) monitort különböztetünk meg.

4. Mi az előnye a mobil ~nek? Válasz: Könnyű, gyorsan felállítható, összecsukható.

5. Mi a ~ célja a kereskedelemben? Válasz: Segít a gyártók termékeinek kiemelésében az üzlet többi termékei közül, ezzel felhívja a vásárló figyelmét az adott termékre.

 

Forrás: Új magyar lexikon, Informatikai fogalmak kisszótára, Marketing szakkifejezések

Képek forrása:

CRT monitor

LCD monitor

Papír ~

Plexi ~

Mobil ~

A képernyőillesztő leállt

~ none

Kiemelt kép

 

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

Papucs

Bőrgyógyász

Német nyelv

PlayStation

Jel

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.