HCL Kategóriák

HCL

HCL a világ egyik vezető technológiai és informatikai Vállalkozás, éves bevétele US $ 6400000000. A HCL Vállalkozást két indiai vállalat​​, HCL Technologies és HCL Infosystems  képezi.

HCl az a  hidrogén -klorid kémiai képlete.

Tartalomjegyzék:
Vállalkozás
Molekula
Réz gyártó cég

Vállalkozás

A 37  éves Vállalat, 1976-ban alakult. Eredetileg egy indiai számítástechnikai garázsában indult. A kínálata: kutatási- fejlesztési és technológiai szolgáltatások, vállalkozási és alkalmazási tanácsadás, távoli infrastruktúrakezelés, üzleti kiszervezési szolgáltatás, informatikai hardver, rendszerek integrálása és megoszlása ​​műszaki és telekommunikációs termékek Indiában. A HCL csapat áll 91.000 szakemberből, akik különböző nemzetiségűek,  31 országban működik, beleértve a 505 ponton Indiában. HCL már globális partner számos vezető, 1000  szerencsés cégnek, köztük számos informatikai és technológia szakon. HCL Infosystems Kft. termékeinek széles skáláját közé tartozik számítástechnikai, tároló, hálózati, biztonsági, telekommunikáció, képalkotás és a kiskereskedelem. HCL Technologies HCL Tech. az információs technológia és a szoftver szolgáltatások karbantartása a vállalkozásnál, amely tartalmaz internetes infrastruktúra megoldásokat, a létesítmények működtetését és infrastruktúra-szolgáltatásokat, Network Management Systemst és  informatikai hardvert.

HCL India

HCL India

link:

Vállalkozás

Infosystem

Forrás:HCL

Molekula

HCl egy két atomos molekula. Amely egy hidrogén és egy klór atomot tartalmaz, melyek kovalens kötéssel csatlakoznak egymáshoz. Nagyon jól oldódik és oldani képes egyéb oldószerek például a metanol, sav- katalizátornak is használják, ott ahol vízmentes környezet kívánatos. Savas hatású különösen nedvesség jelenlétében. Az iparban sokrétű felhasználása ismeretes például, sósav, PVC, élelmiszer ipar, teflon, freon, klór-ecetsav.

Néhány felhasználás bemutatása:

HCl oldatban, végbemenő elektrolízis során a következő folyamatok játszódik le grafit elektródok segítségével:

– a katódon: K(-): 2 H+ + 2e → H2 (redukció)
– az anódon: A(+): 2 Cl → Cl2 + 2e (oxidáció)

 Az alumíniummal:

Szökőkút kísérlet:

gyártok, akik használják

Története

Réz gyártó cég

Hindustan réz Limited ( HCL ) , a közszféra vállalkozás, adminisztratív ellenőrzése a Bányászati ​​Minisztérium. Az ország egyetlen vertikálisan integrált réz gyártó cége, amely gyártja és bányásza a rezet, dúsít, olvaszt, finomít és a finomított rézből eladható termékeket készít.

A Társaság forgalmaz réz katódok , réz huzal bár, öntött réz rúd folytonos és melléktermékeket, mint például anód nyálkát (amely arany, ezüst, stb ), réz-szulfát és kénsav. Több mint 90 %-a az árbevétel a katód és folyamatos öntött réz rudak. A megkötött pénzügyi évben 2006-07 , mint egy előzetes becslések szerint a társaság szerzett egy minden idők legmagasabb nettó nyereség, szemben az értékesítési forgalma. HCL a bányák  négy működő egységre vannak felosztva.

Réz

Réz huzal

Réz huzal

Forrás és kép : Réz

Összefoglalás:

1, Mit jelenthetnek ezek a betűk egymás mellett HCL?

Válasz: Jelenthet egy Cég nevét, de kémiai molekulát is.

2, Mivel foglalkozik a HCL cég?

Válasz: Kutatási- fejlesztési és technológiai szolgáltatások, vállalkozási és alkalmazási tanácsadás, távoli infrastruktúrakezelés, üzleti kiszervezési szolgáltatás, informatikai hardver, rendszerek integrálása és megosztása ​​műszaki és telekommunikációs termékek forgalmazása.

3, Mi a neve a molekulának?

Válasz: Hidrogénklór.

4, Milyen felhasználási területei vannak?

Válasz: Az ipar számos területén idevéve az élelmiszeripart is.

5, Van más cég is ilyen névvel?

Válasz Igen a Hindustan réz Limited ( HCL )

Szerkesztői ajánlások:

 

Vulkánkitörés

Szaturnusz

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.