Szaturnusz forrás wikipédi

Szaturnusz

Szaturnus /A görög mitológiában szereplő Kronosz azaz Zeusz apjának a római neve Saturnus./ a naptól számítva a hatodik és egyben a második legnagyobb bolygó naprendszerünkben. A római mitológia aranykorában a saturnalian / téli napforduló idején/ megajándékozták egymást az emberek, s egy napig az urak szolgáltak fel a rabszolgák asztalára.
Tartalomjegyzék:
A bolygó tulajdonságai
Ezotéria szerint

A bolygó tulajdonságai

Lapított gömb alakú. Középen sziklás mag, körülötte folyékony fémes hidrogén réteg és kívül pedig egy molekuláris hidrogén réteg található.  Belső hőmérséklete a magnál elérheti a 11 700 C° fokot is , melynek következtében jóval nagyobb hőt sugároz vissza, mint amennyit a naptól kap. Gyűrűk veszik körül, melyek önálló légkörrel / molekuláris oxigénből áll/rendelkeznek . 61 holddal rendelkezik.  A holdak különböző méretűek. A Titán nevű holdja az egyetlen naprendszerünkben, melynél sűrű légkört állapítottak meg. A Nasa űrszondája szerint szénhidrogén- óceánok, tengerek, tavak találhatók a bolygó felszínén. Ez 40-szer több mint a föld ismert kőolaj készlete.

Szaturnusz forrás wikipédia

Szaturnusz

A Voyager-2 felvétele forrás: wikipédia

Közelebbről

Link:

Ismerkedjünk meg vele pontosabban.

Mit mond a csillagász.

Mint mond a mitológia.

NASA felfedezése.

Ezotéria szerint

Jó tulajdonságokkal rendelkezik a Szaturnusz, mint a belátás, a kitartás, a bölcsesség, az önuralom,  amely a lelki békéhez vezet. A Szaturnusz már születésünk pillanatában befolyásol bennünket a horoszkóp szerint. Lassú ás tartós hatást gyakorol az emberre, tanítónak is nevezik.  Nem mindegy, hogy éppen melyik házban van, milyen szöget zár be  az aszcendenssel. Nem mindenki hisz benne, de mindenki szeretné előre tudnia jövőjét vagy legalábbis támpontot kapni. Régen a királyok  jósokat kérdeztek meg döntésük érdekében. Napjainkban is sokan érdeklődve figyelik a különböző jóslatokat.

 

horoszkop forrás ezoworld.hu

Horoszkóp

Link:

2014 éve.

A tanító.

Horoszkópra tett hatásai.

Összegzés: 5 Kérdés – 5 Válasz

1, Kit neveztek így a görögök?

válasz: Krónoszt.

2, A naptól számítva hanyadik helyen van?

válasz: Hatodik.

3, mennyi ismert bolygója van?

válsz: 61.

4, Mi a neve annak a bolygónak, melynek sűrű a légköre?

válasz: Titán.

5, Mit befolyásol a Szaturnusz?

válasz: A horoszkópunkat.

Szerkesztői ajánlások:

Kertészet

Magnet

Tüzép

Lengyelország

Tokaj

 

 

Remélem tudtunk segíteni!

Szép napot kíván az FK Tudás Csapata!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.