Fujifilm

Fujifilm

Fujifilm

A Fujifilm világszerte ismert fényképezőgép, kamera, nyomtató és filmmárka. Rendkívüli minőségi termékeiről ismert, megbízható cég. Üzletpolitikája, hogy termékeit folyamatos fejlessze, új termékek készítsen, különböző technológiákat felhasználjon fel, figyelembe véve a környezet védelmét is. Céljuk az életminőség javítása termékei által, legyen az fényképezőgép, vagy akár orvosi műszer egyaránt.

Tartalomjegyzék

Története

Termékei

Üzleti

Szerviz

Rövid története

A Fujifilmet 1934-ben, Japánban fejlesztették ki képek felvételére, kidolgozására és sokszorosítására. Az első mozifilmek is Fujifilmen kerültek rögzítésre. Mára világvezető technológiává váltak a cég minőségi termékei, szolgáltatásai. Napjainkban minden országban ismerik, használják, vásárolják termékeit. A Fujifilm leányvállalatát Németországban 1966-ban, FUJIFILM Europe Gmbh. néven; Hollandiában pedig 1982-ben, FUJIFILM Manufacturing Europe Gmbh. néven alapították. De található leányvállalata Indiában is. Színes filmeket és papírokat gyártanak. Számos gyártó üzeme működik szerte a világon, pl. Európában, s Ázsiában is. A fényképezéshez, művészeti munkához gyártanak papírokat, kliséket, kémiai anyagokat. De termékeikkel segítik az orvostudományt, a vegyipart, az optikát stb.

Magyarországi leányvállalata Budapesten, a Bojtár u. 56. szám alatt működik. Fotózáshoz filmeket, papírokat, digitális és filmkamerákat, nyomtatókat, minilaborokat, orvosi  eszközöket gyártanak itt.

Itthon, a Fuji Foto Centrum kiskereskedelmi hálózat 1995-től működik. Szinte minden terméke megtalálható a cégnek, s biztosítani tudják a szükséges alkatrészeket, kellékeket is mind az amatőr, mind a profi fotósok számára.

További információk:

fujifilm.hu

fujifilm.eu

fujifilm.hu

A Fujifilm termékei

Termékeiket állandóan fejlesztik, így a megújuló igényeket tudja kielégíteni. Ilyen termékei a digitális fényképezőgépek, amelyek lehetnek cserélhető objektíves, vagy fix objektíves termékek.

Fogyasztói termékek

Cserélhető objektíves digitális fényképezőgép

– A és C széria: 1 termék, J és T széria: 5 termék, S széria: 8 termék, X széria: 9 termék, F széria 2 termék, XP széria 4 termék. Mindegyik terméknek más a képfelbontása, adattárolása, objektíve, érzékenysége, vaku csatlakozási lehetősége stb.

Mindegyik termékhez kiegészítők vásárolhatók mint objektív, adapter, akkumulátorok, töltők, kértyaolvasók, SD, xD kártyák, filmek.

– A Fujifilm Finepix S4000: 14 millió hasznos képpont, JPEG, AVI, WAVE fájlformátum, digitális zoom 6,7, objektíve Fujinon 30X optikai zoom, beépített vaku, digitális kimenet van, hálózati adaptere van. Bővebb leírás itt: fujifilm.hu

S4000_1n

S4000

Képforrás:

fujifilm.hu

– Kaphatók még hagyományos, ún. analóg fényképezőgépek, valamint eldobható fényképezőgépek is.

– A Fujifilm Finepix S2950/S2990 még kapható digitális fényképezőgépről további információt olvashat itt: fujifilm.com

Finepix S2950

Fujifilm Finepix S2950

Képforrás: avx.hu

Szintén kapható még a Fujifilm Finepix S3200, paraméterei hasonlóak a Finepix S4000-hez.

fujis3200

Fuji S3200

Képforrás: magasztos.hu

– A folyamatos fejlesztés hatására már nem kapható a Finepix AV200, a  Finepix AX200, a Finepix HS10, a Finepix HS 20 EXR, Finepix S1000FD, Finepix S1600, Finepix  S1500, Finepix S800fd.

Bővebb információ ezekről a termékekről itt olvasható, beírva a keresőbe: fotoplus.hu, valamint itt: fujifilm.com.

Újdonság: A Fujifilm 2013. október 18-án jelentette be az új, Fujifilm X-E2 cserélhető objektíves fényképezőgép megjelenését a piacon, mely nagyobb felbontású képrögzítést tesz lehetővé, valamint gyorsabb AF sebességet.

Fujifilm X-E2

Fujifilm X-E2

Képforrás: dailycameranews.com

Fix objektíves termékek

– Az analóg fényképezőgépek jellemzői, hogy beépített objektívvel és vakuval rendelkeznek. A filmet kézzel kell betölteni, kézi vagy automatikus a filmtovábbítás és visszacsévélés. Ilyen fényképezőgép a Fujifilmnél a

Clearshot VII, Zoomdate 70.

Clearshot VII

Clearshot VII

Képforrás: fujifilm.hu

Üzleti termékek

A cég orvosi termékeket is gyárt, amelyeket szakemberek, orvoscentrumok, egészségügyi intézmények, kórházak vásárolhatnak meg. Kaphatók röntgengépek, mammográfiát digitálisan végző gépek, női egészséget ellenőrző orvosi termékek.

Elérhetőség a honlapon:

fujifilm.eu

Fujifilm szerviz

Bármilyen terméket gyártanak a világon, szükséges egy olyan hálózat, ahová az emberek fordulhatnak a termék meghibásodása esetén. A Fujifilmnek is van szervízhálózata szerte a világon, hiszen nemcsak alkatrészeket gyártanak, de a termékjavítást is biztosítani kell.

A magyarországi Fujifilm fényképezőgép szervizének a címe:

1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 20.

Telefonszám: 36 (1) 363 3777

Nyitva tartás: H-K-SZ 10-18 óráig, CS-P 8ó30-16ó30-ig.

E-mailben is van lehetőség felvenni velük a kapcsolatot.  1996-tól javítanak fényképezőgépeket, valamint értékesítenek fotótartozékokat.

A szerviz honlapja: foto-paradicsom.hu.

Szerviz térkép

Szerviz térkép

Képforrás:

fujifilm.hu

5 kérdés 5 válasz

1. Mikor és hol alapították a Fujifilmet? – 1934-ben Japánban.

2. Mióta van jelen Európában a cég? – 1966-tól van jelen Európában, először Németországban.

3. Van-e Magyarországon leányvállalata? –Igen, van Magyarországon leányvállalata, Budapesten van a székhelye.

4. Milyen termékeket gyárt a Fujifilm? – digitális fényképezőgépeket, nyomtatókat, orvosi műszereket, gépeket.

5. Van-e szerviz Magyarországon? – Igen, Budapesten, a Nagy Lajos király útja 20. alatt.

A szerkesztő ajánlja, olvasd el:

tankonyv

malev

cisco

cruise

antik

Reméljük, tudtunk segíteni.

További szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Nem az okos, aki sokat beszél. (orosz közmondás)
A tudás hatalom. (Sir Francis Bacon)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.