Rise Against

Rise Against egy 1999-ben alakult amerikai punk rock zenekar. A chicagói együttes jelenlegi tagjai: Tim Mcilrath, Joe Principe, Brandon Barnes és Zach Blair.

Tartalomjegyzék:

Története
Politika és etika
Zenei stílus és hatások
Tagok
Diszkográfia
Díjak, jelölések
Elérhetőség

Rise Against

Története

Kezdetek

Kezdetekben  a zenekar neve Transistor Revolt volt. A tagok az éppen felbomló 88 Fingers Louie és Baxter együttesből alakult, Joe Principe (basszusgitár, vokál) Tim Mcilrath (ének), Toni Tintari (dob) és Mr. Precision (gitár, ének).  A Transistor Revoltnak élő szereplése nem volt, de 2000-ben megjelentettek egy EP-t Transistor Revolt címmel. A közép lemez megjelenését követően a dobos Toni Tintari kilépett, helyére – rövid ideig- Dan Lumley a Screeching Weasel és Squirtgun dobasa lépett. Őt a jelenleg is az együttesben doboló Brandon Barnes váltotta.  Transistor Revolt EP megjelenése után egy évvel leszerződtek a Fat Wreck Cords kiadóhoz.

Az együttes 2001-ben Rise Against- re változtatta a nevét, majd kiadták első albumukat  The Unraveling címmel. Producer, a punk zene veteránjának számító Mass Giorgini volt. Ebben az évben Mr. Precision távozott a zenekarból, helyébe Todd Mohney a The Killing Tree bandából.

2002-től

2002 decemberében a zenekar új albumán dolgozik a Revulotions Per Minute-n, megjelenés 2003-ban. A két nagylemez bemutatása nagyszabású koncerten mutatták be. Előzenekar volt: Sick of it All, NOFX, Agnotic Front, No Use for a Name, Afi, és Strung Out együttesek előtt. Rise Against részt vett  a 2003- as Warped Tour zenei fesztiválon.

Harmadik nagylemezük, Siren Song of the Counter Cultore felvételei már az új kiadónál DrearnWorks Rekods-nál készültek. DrearnWorks Rekods összefonódik az Universal Musik Group zenei vállalattal. Rise Against, az  Universal Musik Group leányvállalatához a Greffen Records – hoz kerül és szerződést kötnek.  A nemrég érkezett Todd Mohney távozik a bandából az új gitáros Cris Chasse. 2004 augusztusában megjelent a harmadik album. Siren Song of the Counter Cultore befutott: sikeres volt a Billboard 200-as listáján, az eladások miatt a lemez elérte az arany minősítést és a kritikák is jók voltak, bár bírálták a dallamosabb hangzást.

Rise Against turnén mutatja be a nagyközönségnek új albumát: Észak- Amerikában, Európában, Ausztráliában  és Japánban. 2005-ben jelentőségteljes fellépésük az első nemzetközi Tasta of Chaos turné, Funeral for a Friend, Story of the Year, The Used és a Killswitch Engage zenekarokkal. A világ körüli turné  Angliában, Németországban, Ausztráliában és Japánban, a Give it a Name turné Angliában. Szintén Angliában lépett fel  Rise Against, a Reading – és a Leeds Fesztiválon, továbbá Észak- Amerikában az Alkaline Trioval a Warped Tour zenei fesztiválon.

Rise Against

Rise Against

 

 

 

 

 

 

 

 

A turné után 2006 januárjától rögzítették a negyedik Rise Against albumot. A felvételek Fort Collinsban készültek a Blasting Room-ban (Colorado), a segítő producerek Bill Stevenson és Janson Livemore. Chris Lord-Alge hangmérnök  végezte a keverést a Rasonate Sound studioban Kalifornia, Burbank). A negyedik album: The Sufferer & the Witness 2006 július 4-én jelent meg. Billboard 200-as listáján 10. helyet éri el az album, a megjelenést követő héten 48 397 példányban kelt el a lemez, 2008-ban aranylemez lesz.

2006 december 5-én megjelent egy Rise Against DVD, Generation Lost címmel a negyedik album népszerűsítésére. A DVD  tartalmaz egy dokumentumfilmet a zenekar tagjainak karrierjéről, továbbá koncertek előadásit. 2007-ben  a gitáros Chris Chasse távozott a zenekarból, saját döntését a sok és sűrű  koncerttel indokolta. Rise Against új tagja Zach Blair a Only Crime- ből. A nyári hónapokban Észak – Amerikában turnéztak, a turné alatt megjelent egy közép lemezük is,  This is Noise címmel (2007. júl 3. Kanadában)

2008 május 17-én Rise Against játszik a 16. KROQ Weenie Roast éves koncertjén (Kalifornia, Irniver) és a 6. Download Fesztiválon Angliában június 13-án. Részt vettek  Svájcban a Greendfid Fesztiválon, Németországban a Hurricane- és a Southside Fesztiválon. Rise Against, mint a korábbi években szerepelt a Warped Tour zenei fesztiválon augusztus 6-17-ig a nyugati parton.

Az ötödik album, a Apeal to Reason a világon szinte egyszerre jelent meg. Ausztráliában október 4-én, két nappal később az Európai országokban és 7-én az Egyesült Államokban. 64. 700 darab albumot adtak el az első héten , a Billboard 200 lista harmadik helyén állt az együttes.

2009 március 12-én kiadtak egy dalt, címe: Death Blossoms. A Guitar Hero: Word Tour számítógépes játék számára. A letölthető tartalomként szereplő dal mellet még két dal szerepelt: a Ready to Fall és a Audience of One. Május 12-én megjelent egy kislemezük a Fat Wreck Chords támogatásával. A   Rise Against 7 tartalmaz két eddig még kiadatlan dalt: Grammatizator ; Voice of Dissent, és egy új számot a Sigh Unseen-t.

Rise Agains, 2009 június és július hónapokban Észak- Amerikában turnézott a Ricid, Billy Talent, Killswitch Engage és Riverboat Gamblers zenekarokkal. Novemberben már az Egyesült királyságban turnézott két zenekarral a Thursdayel és a Poinson The Wellel. Felléptek a KROQ karácsonyi estjén az AFI előtt.

2010-től

Rise Agains 2010 év elején Ausztráliában, nyáron Európában turnéztak. Szeptember 7-én a hivatalos oldalukon jelentették be második DVD-jük megjelenését október 5-re. Az Another Station: Another Mile című DVD olyan mint egy dokumentumfilm, élő felvételek a zenekarról turné és az utazásról. 2011 januárjában befejezték hatodik stúdió albumuk felvételeit. A hatodik album z Endgame március 15-én jelent meg. A lemez harmadik dala – a Make it Stop (szeptember gyermekei) – utal a 2010-es homoszexuális tinédzser öngyilkosságokra, kiemelve öt fiatalt: Tytler Clementy, Bill Lucas, Harrison Chane Brown, Cody J. Barker és Seth Walsh. Rise Agains 2011 augusztusától több fesztiválon részt vett: Reading és a Leeds, Észak- Amerikában a Foo Fighters együttessel ősszel, később Kanadában léptek fel. 2012 tavaszán ismét turnéra indult Rise Agains Amerikában A Daj To Remember as a The Menzigames zenekarokkal, nyáron az európai országokat látogatták meg.

2013 márciusában először lépett fel Rise Agains Afrikában: Dél- Afrikában a Durban, Johannesburgban és Fokvárosban a RAMFest zenei fesztiválon Bring Me The Horizon a brit hardcore punk zenekarral. 2014 július 15-én megjelent újabb albumuk The Black Market címmel.

 

Politika és etika

Rise Against tagok vegetáriánusok, Tim Mcilrath mellőzi az állati eredetű termékeket is, vegán. Aktívan támogatják a PETA-t az állatok jogaiért küzdő szervezetet. A zenekar számára a legfontosabb videoklip a Ready to Fall, bemutat több felvételt a nagyüzemi állattartásról, rodeókról sport vadászatról, továbbá erdőirtásokról, erdőtüzekről, jégsapkák olvadásáról. A videó a PETA honlapján volt látható. A 2009-ben a legjobb állatbarát díjra a PETA jelöltette. Rise Against tagok- kivéve Brandon Barnes- egy kultúrát követve él, nem fogyasztanak alkoholt és kábítószert.

A 2004-s amerikai elnökválasztáson, Rise Against tagja volt Punkvoter-nek, egy politikai aktivista csoportnak. Megjelent egy kollekció Rock Against Bush vol.1 címmel. A program John Kerry elnökjelölését támogatta 1 millió dollárral. A 2008-as választásokon Barack Obamát támogatta.

 

Zenei stílus és hatások

Rise Against zenei stílusa a kritikák szerint melodikus hardcore, punk rock és hardcore punk.

2004-ben Brandon Barnes ezt nyilatkozta:

Azt hiszem több különböző hardcore zenekar befolyásolt, mint a Cave In, sok punk mint a Frace to Face, Screeching Weasel és a Down By Law.”

2006-ban Tim Mcilrath a zenekar stílusáról:

” Mi utánoztuk a Minor Threatet és a Black Flaget. Ki tudja, ha talán Ian MacKaye szeme ki lett volna festve akkor az enyém is.”

Rise Against zenei stílusára hatással voltak:

Descendenst, Dead Kennedys, Refused, Fugazi, Against me!, Jawbreaker, Dag Nasty, Converge, Millions of Dead Cops, Discharge, Gorilla Biscuits, Lifetime, Operation Ivy, Social Distorition, The Offspring és Nirvana.

Tagok

Rise Against

Rise Against

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Évek Név Hangszer
1999- Tim Mcilrath Ének, ritmusgitár
1999- Joe Principe Basszusgitár, vokál
1999- 2000 Toni Tintari Dob
2000 Dan Lumley Dob
2000- Brandon Barnes Dob
1999- 2002 Mr. Precision szólógitár, vokál
2002 Kevin White szólógitár, vokál
2002- 2004 Tod Mohney szólógitár, vokál
2004– 2007 Chris Chasse szólógitár, vokál
2007- Zach Blair szólógitár, vokál

 

Diszkográfia


2001-  The Unraveling

2003-  Revulotions Per Minute

2004-  Siren Song of the Counter Culture

2006- The The Sufferer & The Witnes

2008- Apeal to Reason

2011-  Endgame

2014-  The Black Market

Középlemez (EP)

2007- This is Noise

2009- Rise Against

DVD

2006- Generation Lost

2010- Another Station Another Mile

 

Díjak, jelölések

Megnyerte

Év Jelölés Kategória
2008 Rise Against Rock on Request Avard
2009 Rise Against A legjobb állat barát együttes (PETA)

Jelölve

Év Jelölés Kategória
2006 “Ready to Fall” MTVu Good Wodie Award
2009 “Re- Eduction (Through Labor)” MuchMusic Video Award
2011 “Make it Stop (September’s Childen)” MTV Video Music Award
2012 “Ballad of Hollis Bown” MTV Video Music Award

 

Forrás:

en.wikipedia.org, coveralia.com

Kép: nacionrock.com, coveralia.com

Videó: 1,Szeptember gyermekei, Behind Closed Doors

Elérhetőség>

Hivatalos oldal

Facebook

Twitter

¡Tunes

5 kérdés 5 válasz

1, Mikor alakult az együttes? — Rise Against 1999-ben alakult

2, Megalakulásukkor mi volt a zenekar neve?– A zenekar neve Transistor Revolt volt.

3, Rise Against jelenlegi tagjai?– Tim Mcilrath, Joe Principe, Brandon Barnes és Zach Blair.

4, A zenekar milyen stílusú zenét játszik? — Rise Against zenei stílusa a kritikák szerint melodikus hardcore, punk rock és hardcore punk.

5, Melyik szervezetet támogatja Rise Against? —  Aktívan támogatják a PETA-t az állatok jogaiért küzdő szervezetet.

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudás.hu Szerkesztősége

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

Hivatkozás

Feljelentés

Egész estés Disney- rajzfilmek listája

Ashley Tisdale

576 kbyte

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Köszönöm, sokat tanulok :)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.