Yonderboi

1980. szeptember 14-én született Fogarasi László néven. Művésznevét William Gibson Neuromancer című regényéből vette. Ezt a nevet 15-16 évesen választotta ki magának.


Tartalomjegyzék:

Életpályája
Shallow and Profound
A Yonderboi Quintet
Splendid Isolation
5 kérdés 5 válasz

Életpályája

1993-ban kezdett el foglalkozni az elektronikus zenével, 1998 áprilisában jelent meg első száma, a The Doors – Riders On The Storm című zene alapjaira épült szám felkerült a Future Sound Of Budaprst 2 című albumra. Ugyanezen, év nyarán megjelent a Cinnamon Kisses EP öt számot tartalmazó albuma, korlátozott példányszámmal és kizárólag bakelit lemezen. a Juice Records (Hungary)kiadásában. A későbbiek folyamán erről az albumról néhány szám felkerült a nemzetközi válogatások listára is.

letöltés

A zenei pultnál (origo.hu)

yonderboi.com
yonderboi.lap.hu
music.hu

Shallow and Profound

1999 elején felkérést kapott a német Mole Listening Pearls kiadótól, hogy jelentessen meg egy önálló albumot. Miután letette az érettségit neki is látott, 1999 nyarán és őszén el is készült az album, Shallow and Profound címmel és váratlan sikert aratott Európában, az album a következő számokat tartalmazta: Intro, Milonga Del Mar, Chase & Chaser, Cantaloupe Island (Interlude), Ohne Chanteuse, No Answer From Petrograd, 100% Trevira, Pabadam, The Severance, Sinking Slowly, Bodysurf, Riders On The Storm – Pink Solidism, Road Movie, Thousand Bells, Fairy Of The Lake, Another Geometry, Outro.

letöltés (1)

A legelső album (zenekucko.blogspot.com)

discogs.com
zene.hu
last.fm

A Yonderboi Quintet

Miután megjelent a Shallow and Profound lemez kiadása, sorra érkeztek a különböző koncert felkérések. Az első koncertjükön még 3 tagból állt a zenekar (Fogarasi, Zságer és Kutzora Edina), és egy Gecko nevű klubban léptek fel a németországi Heidelpergben. Magyarországon először 2000 nyarán álltak színpadra. A zenekar két taggal bővült egy gitáros Kovács Andor és DJ Bootsie csatlakozásával. Ebben a felállásban közel 1,5- 2 évig voltak együtt és körülbelül 150 –szer léptek fel.

letöltés (2)

A quintet (est.hu)

port.hu
cls.hu
recorder.blog.hu

Splendid Isolation

Sok éves munka után megszületett a Splendit Isolation című album. Ez az album is sikeres lett, több olyan előadó működött közre mint a Heaven Street Seven-ből Szűcs Krisztián, az Amber Smithből Poniklo Imre vagy a Yonderboi Quintetből is jól ismert Kutzora Edina. 2005 nyarán a Los Angelesben működő Junkie XL stúdiójában elkészült a végleges keverés. Ez év október 24-én megjelent a végleges album. Az alábbi zenéket tartalmazta: All We Go to Hell, Amor, Eyes for You, Badly Broken Butterflies, Follow Me Home, Were You Thinking of Me (?), People Always Talk About the Weather,
Love Hides, Motor, Trains in the Night, Soulbitch, Before You Snap, Even If You Are Victorious.

letöltés (3)

Splendid Isolation album borítója (covershut.com)

mole.de
amazon.com
recorder.blog.hu

5 kérdés 5 válasz

1 Honnan ered a művészneve? William Gibson Neuromancer című egyik szereplőjétől.
2 Mikor kezdett el komolyabban foglalkozni az elektronikus zenével? 1993-ban.
3 Mikor kapott felkérést az első albumára? 1999 elején.
4 Meddig volt együtt a Yonderboi Quintet? 1, 5 – 2 évig.
5 Hol készült a Splendid Isolation keverése? Los Angelesben.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!
Szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerző ajánlja! Olvasd el te is!

MVK ZRT
Dicséret
Vigadó
Teljes kiőrlésű
Szobrászat

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.