Debreczeni Zita

Debreczeni Zita fotós, modell, szépségkirálynő, de belekóstolt a ruhatervezésbe és a műsorvezetésbe is.

Tartalomjegyzék:

Élete
Magánélete
Fotós munkái
Modell munkái, szépségversenyek
Műsorvezetői tevékenysége
Sugarbird
Érdekességek

 

Élete

 

Debreczeni Zita kiskorában

Debreczeni Zita kiskorában

Debreczeni Zita 1981. január 6-án született Szolnokon. Ott olyan környéken nőtt fel, melyet veszélyesnek tartanak, ahol a lányok is fociztak, verekedtek, így Zita is sok csibészségben vett részt.

Két bátyja van, egyikük nyolc, a másik pedig tíz évvel idősebb a lánynál, akikkel sokat veszekedtek gyerekkorukban, s Zita olyan szokásokat vett át tőlük, mint az akciófilmek nézése, káromkodás, küzdősportok.

Azt vallotta, nehéz gyermekkora volt, édesapjával nehéz volt együtt élni, mert a férfi leszázalékolása miatt alkoholproblémákkal küzdött, s a feszültséget családján vezette le. Zita ebben látja okát annak, hogy nagyon rossz alvó, a legkisebb zajra is felriad.

 

Tanulmányait a városi Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, ahol az érettségi után marketing- és reklámmenedzseri végzettséget szerzett. Szeretett volna rajzfilmkészítő lenni, de szülei nem tudták volna fizetni a pesti iskolát. 1999-ben iratkozott be egy modelltanfolyamra szülővárosában, minek elvégzésekor különdíjat kapott. Ekkortól kezdett nőiesen viselkedni, majd folyamatosan zsebelte be különleges szépségéért járó elismeréseket, de mielőtt igazán a csúcsra tört volna pályája, egy kisboltban dolgozott eladóként.

Jelenleg a Budapesti Kommunikációs Főiskola utolsó éves hallgatója fotográfia szakon. Bár fotós munkájához nem feltétlenül szükséges diploma, mégis úgy döntött, hogy alaposan meg akarja tanulni ezt a szakmát. De a papírral más céljai is vannak: egyrészt édesanyjának örömet szerezni, másrészt bebizonyítani a kétkedőknek, hogy fotográfusként is megállja a helyét.

 

Magánélete

 

Debreczeni Zita korábban együtt volt Harsányi Levente műsorvezetővel, aki még gyűrűt is húzott a lány ujjára, ám útjaik különváltak. A probléma a korkülönbség volt: míg a gyönyörű modell még élvezte volna a függetlenséget, Harsányi már komolyabban tervezett előre. Azonban be kellett látnia, hogy céljaik különböznek, így inkább véget vetett a kapcsolatnak.

Majkával 2 évig élt együtt, de a veszekedések felőrölték a kapcsolatot.

Debreczeni Zita ezután az üzletember Kedves Ferencet választotta párjául, akit régebben még Bódy Sylvi oldalán láthattunk. Ez a kapcsolat sem tartott holtodiglan-holtomiglan, 4 évet töltöttek együtt. A szakítás után Debreczeni gyerekkori barátjával, egy balatoni clubtulajdonossal esett szerelembe, de kapcsolatuk az egy évet sem élte meg, mert hamar kihűltek érzelmeik.

Híresztelések szerint néhány hónapot az egykori Való Világ szereplő, Gergő mellett töltött, aki nem más, mint Dukai Regina öccse.

 

Debreczeni Zita jelenlegi párjával, Kristóffal

Debreczeni Zita jelenlegi párjával, Kristóffal

Jelenlegi párjával, Kristóffal közel másfél éve alkotnak egy párt. Egy lakóparkban ismerték meg egymást, ahol szomszédok lettek. Először csak barátok voltak, majd ez szépen lassan szerelemmé alakult. Évfordulójukat nyáron, Törökországban ünnepelték, ahol 10 napot töltöttek kettesben.

A férfiről nem sokat tudni, ugyanis nem kedveli a médiaérdeklődést. Olyannyira nem, hogy arra is volt példa, hogy rátámadt egy kíváncsi operatőrre.

Annyit tudni, hogy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik, de olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Kristóf súlyos testi sértés miatt egy évet börtönben ült.

 

Fotós munkái

 

Debreczeni Zita mostanában leginkább ezt a szakmát űzi, így tudatosan vonult vissza kissé a reflektorfényből – nem igazán vállal modellmunkákat sem, leginkább csak a Sugarbird kollekcióiban lép kifutóra.

2011 óta a Presztízs Style Magazin fotósa.

Idén év elején lehetőséget kapott a British Vogue-ban való bemutatkozásra.

Leginkább a kismama-kisbaba fotózást kedveli.

 

Debreczeni Zita fotói

Válogatás Debreczeni Zita fotóiból

Interjú Debreczeni Zitával a fotózásról

Részletek Debreczeni Zita fotóiból

Részletek Debreczeni Zita fotóiból

Zita Debreczeni

Zita Debreczeni Photography

 

Modell munkái, szépségversenyek

 

2000-ben a Tisza-tó szépe lett Abádszalókon, 2001-ben pedig a Miss Universe Hungary döntőse, a Miss Balaton szépségversenyen pedig harmadik lett. 2002-től olyan külföldi országokban dolgozott, mint Németország, Ausztria, Törökország, Thaiföld, Korea, Peru – több külföldi cég reklámarcaként is feltűnt már.

 

Gyönyörű modellként azért ő sem teljesen elégedett külsejével, de elfogadta magát olyannak, amilyen, és meg sem fordul a fejében, hogy plasztikai sebész kése alá feküdjön. Sőt, mára inkább szexepiljének tartja elálló füleit csakúgy, mint azt a vágást az arcán, amit 4 éves korában, egy háztetőről leesve szerzett.

 

A remek gének mellett sokat tesz azért, hogy formában maradjon: heti 3-4 alkalommal jár súlyzós edzésre, amit TRX-szel és futással egészít ki. Ez nem esik nehezére, hiszen gyerekkora óta lételeme a mozgás. Természetesen a táplálkozására is odafigyel, leggyakrabban csirkemell, rizs és zöldségfélék kerülnek a tányérjára. Nem használ sem zsírt, sem étolajat, helyettük kókuszzsírral vagy szőlőmagolajjal süt-főz. Csakis jó minőségű, tiszta ételeket emel le a boltok polcairól.

Debreczeni Zita modellként

Debreczeni Zita modellként

Műsorvezetői tevékenysége

 

Debreczeni Zita műsorvezetőként a 2010-es Viva Comet díjátadón működött közre, de láthattuk az egyik kereskedelmi csatornán futó Havazin című műsorban is.

Idén a FitBalance házigazdája volt.

Szerepelt a Kísértés (2005), a Bajkeverők (2005), de a Hal a tortán és a Vacsoracsata főzőműsorokban is.

 

Sugarbird

 

Debreczeni Zita 2010 óta a Sugarbird márkához adja nevét, illetve terveit, de fotósként is dolgozik a cégnél. A Sugarbird ügyvezetője Jagasics V. Csonka Hedvig, és olyan ismert embereket tudhat még maga mellett, mint például Bódy Sylvi, Dukai Regina vagy Zimány Linda.

 

Kollekciói közé tartozik például a Burlesque, melyben fehérneműket találunk, az I BELIEVE, ami Audrey Hepburn stílusát idézi, vagy a Paparazzi, mely egyszerű és letisztult.

Sugarbird

Sugarbird shop

A Burlesque kollekció

A Burlesque kollekció

Az I BELIEVE kollekció

Az I BELIEVE kollekció

A Paparazzi kollekció

A Paparazzi kollekció

Idén az Origami Bikininél is megjelentek saját tervezésű, limitált darabszámú fürdőruhái.

Origami Bikini

 

Érdekességek

 

Tetoválása

Tetoválása

–        A Sztárok az Egészségért program egyik nagykövete.

–        Becenevei a Zé, Zitu, Zitice és Zizi.

–        Magassága 170 cm, súlya 50 kg.

–        Két kutyusa és egy cicája van.

–        Virtuálisan örökbe fogadott egy pingvint és egy jegesmevét.

–        Idén ujjára tetováltatta a Smile, azaz Mosoly szót Londonban. A tetováló művész pedig nem más volt, mint a magyar származású Daniel Casone, aki Kate Moss és Rita Ora bőrét is kivarrta már.

–        Lakása a Római-parton található.

–        Dukai Reginával, Zimány Lindával, Szabó Zsófival és Dominique Roberts sminkmesterrel 2012-ben közös vállalkozást hoztak létre, a Beauty Makeover Look kezdeményezést, melynek célja a maximumot kihozni a hétköznapi lányokból és fiúkból.

 

Debreczeni Zita Fan Club

zitadebreczeni on Instagram

 

5 kérdés, 5 válasz

 

K: Mikor és hol született Debreczeni Zita?

V: 1981. január 6-án született Szolnokon.

 

K: Milyen szakmákhoz köthetjük a nevét?

V: Fotográfus, modell, műsorvezető, divattervező.

 

K: Melyik magazin fotósa 2011 óta?

V: A Presztízs Style Magazin fotósa.

 

K: Melyik világhírű magazinban kapott bemutatkozási lehetőséget?

V: A British Vogue-ban.

 

K: Kiket szeret legjobban fotózni?

V: Kisbabákat és kismamákat.

 

Forrás:

Wikipédia

starity.hu

life.hu

kiskegyed.hu

tv2.hu

hir24.hu

femina.hu

bulvaros.hu

storyonline.hu

 

Kép forrás:

listal.com

rtlklub.hu

life.hu

modellonline.hu

lap.hunvista.info

kiskegyed.hu

mommo.hu

brooklyndivat.hu

sugarbird.hu

divany.hu

joy.hu

facebook.com

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

A szerkesztő ajánlja, olvasd el az alábbi témákat is:

Zoom

Vörös

Vidéki

Buli

Tábla

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.