Vendégváró ételek-italok, gyors és változatos ötletek a vendégek fogadására.
Tartalomjegyzék
Menü
Ételek
Recept
Gyors
Sütemények
Menü
Linkek:
Vacsorák
Desszertek
1500-forintból
Ételek
Lajos Mari ajánlja:
“Csicseriborsó-mártogató
Eredeti neve: Hummus
Hozzávalók 4 személyre:
300 g csicseriborsó
1 babérlevél
1 közepes fej hagyma
2+2 gerezd fokhagyma
só, bors
4 ek. olívaolaj (extra vergine)
3 ek. citromlé
1 kisebb fej cikória
1 kis paradicsom
8-10 szem vörös vagy fekete olívabogyó
1 szál petrezselyem
1. A csicseriborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk bő hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet, a meghámozott hagymát egészben és 2 gerezd fokhagymát. Felforraljuk, habját leszedjük, majd félrebillentett fedő alatt, szelíd tűzön puhára főzzük (1 óra), csak a főzés végén sózzuk.
2. A babérlevelet kidobjuk, a borsót leszűrjük (levét megtartjuk), keverőtálba csúsztatjuk. A benne főtt hagymával és fokhagymával, valamint 2-3 merőkanál főzőlével összeturmixoljuk, hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét, a maradék 2 gerezd áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és jól összekeverjük. Ha túl sűrű, egy kevés főzőlével lazítjuk.
3. A cikóriát megmossuk, kesernyés torzsáját alul, ékformán kivágjuk a közepéből, leveleire bontjuk. A krémet csinos tányérba-tálba púpozzuk, kanálháttal megcifrázzuk, és cikórialevelekkel, paradicsomgerezdekkel, olívabogyókkal, valamint petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Friss kenyeret, szezámmagos péksüteményt, sütőben átmelegített pitát kínálhatunk mellé. Remek előétel, italkorcsolya, de köret is lehet!
Italajánlat:
Félszáraz borok, pezsgő, egyéb aperitifek.”
Linkek:
Falatkák
Hidegtál
Profi receptek
Recept
Linkek:
Hideg ételek
Nemzeti ételek
Vendégváró parti
Gyors
Linkek:
Gyorsfalatok
Gyors és ízletes
Gyors vendégváró fogás
Sütemények
Tavaszi vendégváró szelet
Linkek:
Sütireceptek
Sütigyár
Húsveti sütik
Tartalom és képek forrása:
youtube.com
lajosmari.hu
paleovital.hu
mindmegette.hu
bloggeranyo.blogspot.com
nlcafe.hu
Összegzés: 5 Kérdés – 5 Válasz
– Mi a Csicseriborsó-mártogató eredeti neve?
– Eredeti neve: Hummus
– Mennyi csicseriborsó kell bele?
– 300 g csicseriborsó
– Milyen olívabogyó jó bele?
– Vörös vagy fekete olívabogyó.
– Mi kínálunk mellé?
– Friss kenyeret, szezámmagos péksüteményt, sütőben átmelegített pitát.
– Milyen ital illik hozzá?
– Félszáraz borok, pezsgő, egyéb aperitifek.
A szerkesztő ajánlja, hogy olvassa el ezeket a témákat is:
Prométheusz
Mokk
Meryl Streep
Liam Neeson
Kate Beckinsale
Reméljük, hogy tudtunk segíteni!
További szép napot!
fk-tudas.hu szerkesztősége