Demi Moore

1962. november 11-én született Roswellben, Új-Mexikóban. Nemcsak az állandó nyomor miatt, hanem a családi tragédiák miatt is a késõbb szappanoperákban játszó színésznõ gyermekkora drámai volt. 18 éves korára, Demi családja megtapasztalhatta a válás, szegénység, alkoholizmus és öngyilkosság gyötrelmeit.


Tartalomjegyzék:

Élete
Sztriptíz
G. I Jane
Ghost
Ashton Kutcher

Élete

Az apja még a születése előtt elhagyta a családot, az anyja hozzáment Danny Guynes-hez, egy újsághirdetéseket szervező férfihoz. Mivel Guynes munkája bizonytalan volt a család rendszeresen kénytelen volt költözködni, ráadásul a Guynes rendszeresen eljátszotta a keresetét. Miután otthagyta a középiskolát, modellkedni kezdett. Demi 18. életéve temetésekkel és esküvõkkel telt. Apja öngyilkosságot követett el, míg Demi férjhez ment egy rockzenészhez, Freddy Moore-hoz. Rövid életû házasságuk nemcsak Mrs. Moore-rá tette Demit; hanem ez indította arra, hogy a színészet felé forduljon, ugyanis Demi és Freddy a híres Nastassja Kinski szomszédságában laktak, aki ösztönözte Demit arra, hogy színésznõ legyen. Szerelmi életében kiegyensúlyozott, 2005-ben, két év randizás után hozzáment Ashton Kutcher, filmszínészhez, majd 2011-ben elváltak.

filmkatalogus.hu
starity.hu
kiskegyed.hu
port.hu
imdb.com

Hajas

Demi Moore egy fodrászmagazin címlapján (happihair.hu)

Sztriptíz

A sztriptíz egy 1996 – ban bemutatott film, főszereplője Demi Moore. A fiatal anya Erin Grant egy volt FBI ügynöknő sztriptíztáncosként dolgozik egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja kapni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck  is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad, a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje, aki kisstílű tolvajként tengeti életét. A film nem hozott nagy áttörést Aranymálna díjra jelölték ami az USA – ban a legrosszabb filmeknek jár

A Sztriptíz nem hozott nagy áttörést a filmiparban

port.hu
videa.hu
filmdroid.hu
moovie.cc
mozicsillag.com

G. I Jane

A G. I Jane egy 1997 – ben készült amerikai film Demi Moore főszerepélésvel.  Jordan O’Neill ambiciózus katonatisztnő, aki különböző politikai csatározások és egy szenátornő közbenjárására egyedüli nőként vehet részt a “Navy Seal” elitegység kiképző programjában. A film küzdelemről, fizikai és szellemi szenvedésről, politikai csatározásokról, helytállásról és beilleszkedésről szól.

port.hu
imdb.com
filmkatalogus.hu
mozicsillag.com
moovie.cc

gi-jane

G I Jane (endacunningam.ie)

G. I Jane előzetes

Ghost

A Ghost egy 1990 – ben bemutatott amerikai filmdráma Patryk Swazey és Demi Moore főszereplésével. Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen, Willy Lopez barátja, Carl Bruner gyilkoltatta meg. Carlnak zűrös ügyei voltak a bankban, és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet. Carl kétségbeesetten próbál hozzáférni a hamis bankszámlájához. Rájön, hogy Oda Mae megszüntette a számlát, ezért felkeresi és megfenyegeti, hogy ha nem adja vissza a pénzt, akkor megöli Mollyt. Sam az apartmanban elkapja Willyt és rátámad. Willy rémülten elmenekül és egy autó elüti. A szellemét pedig egy csoport üvöltő démon ragadja el és feltehetően a Pokolba viszi.

port.hu
imdb.com
online-filmek.hu
filmkatalogus.hu
ghost.abbcenter.com

Ghost előzetes

ghost

Demi More és Patrik Swazey a Ghost című filmből (scrapetv.com)

Ashton Kutcher

Christopher Ashton Kutcher 1978. február 7-én született Cedar Rapids-ben, Iowa államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Szülei Diane (leánykori nevén Finnegan), a Procter & Gamble (P&G) egyik alkalmazottja és Larry M. Kutcher, egy gyári munkás. Édesapja böhm (cseh) származású, édesanyja ír, német és cseh gyökerekkel rendelkezik. Ashton konzervatív római katolikus családban nevelkedett három évvel idősebb nővérével, Taushával és tulajdon ikertestvérével, Michaellel, akinek szívátültetése volt még egészen kicsi korukban. Az ikrek közül egyébként Ashton az idősebb, öt perccel testvére előtt jött a világra. Ashton ikertestvérének agyi bénulása van és a Reaching for the Stars nevezetű érdekképviseleti szervezet szóvivője.  Miután 1998-ban versenyzőként részt vett az IMTA versenyén (Josh Duhamel ellen vesztette el a versenyt), Ashton a New York-i Next modellügynökségnél szerződött le, feltűnt a Calvin Klein és a Versace hírdetéseiben, emellett Párizsban és Milánóban is modellkedett

starity.hu
imdb.com
filmkatalogus.hu
port.hu
femcafe.hu

Kutcher

Asthon Kutcer (zimbio.com)

5 kérdés 5 válasz

1 Mivel foglalkozott először Demi Moore? Modelkedéssel

2 Milyen sikert ért el a Sztriptíz c. film? Nem ért el sikert

3 Miről szól a G. I Jane? A bátorságról és a kitartásról

4 Mikor készült a Ghost? 1990 – ben

5 Melyik évben született Ashton Kutcher? 1978 – ban

Reméljük a cikkünk segítségükre volt

Szép napot kíván az fk-tudás csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

ESZA
EBEL
Busó
Aradi vértanúk
College

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.